Foto: F64
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka trešdien Varšavas sasniedza Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra pamatsacensības.

Graudiņa/Kravčenoka kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā, kārtā ar rezultātu 2-0 (21:11, 21:13) pārspēja lietuvietis Irinu Zobņinu un Urti Andrukaiti, tādējādi iekļūstot pamatturnīrā.

Graudiņa/Kravčenoka kvalifikācijā bija izliktas ar sesto numuru, kamēr pretiniecēm bija 22.numurs.

Pirmajā kārtā viņas ar 2-0 (21:14, 21:13) uzveica citu Latvijas duetu Martu Ozoliņu un Agnesi Caicu, kuras kvalifikācijā bija tikušas pie 27.numura.

Citā spēlē trešdien Alise Lece un Ilze Liepiņlauska šī paša turnīra pirmajā kvalifikācijas kārtas spēlē ar rezultātu 0-2 (13:21, 16:21) zaudēja ASV duetam Betsi Flintai un Emīlijai Dejai. Lecei/Liepiņlauskai kvalifikācijā bija 23.numurs, bet pretiniecēm - desmitais numurs.

Jau ziņots, ka vīru sacensībās Latvijas pludmales volejbola pāris Toms Šmēdiņš un Haralds Regža cieta zaudējumu kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Atlasē ar 24.numuru izliktie latvieši pirmajā kārtā ar 1-2 (21:18, 15:21, 6:15) atzina vāciešu Jūliusa Toles un Klemensa Viklera pārākumu. Vācijas sportisti kvalifikācijā izlikti ar devīto numuru.

Pamatturnīrā vieta jau ir garantēta Jānim Šmēdiņam/Aleksandram Samoilovam un Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!