Foto: AP/Scanpix/LETA

Titulētais izraēliešu izcelsmes amerikāņu treneris Deivids Blats oficiāli kļuvis par latvijas basketbolista Jāņa Strēnieka pārstāvētās Grieķijas komandas Pirejas "Olympiakos" galveno treneri, apstiprinājis klubs.

Līgums ar 59 gadus veco Blatu noslēgts uz diviem gadiem.

"Olympiakos" bija jauna galvenā trenera meklējumos kopš laika, kad pēc Grieķijas čempionāta finālsērijas tika nolemts neturpināt sadarbību ar Joani Sfairopulu, kurš komandu vadīja iepriekšējos četrus gadus.

Aizvadītajā sezonā Pirejas vienība vietējā čempionāta finālā piekāpās Atēnu "Panathinaikos Superfoods" basketbolistiem, bet ULEB Eirolīgā cieta neveiksmi ceturtdaļfinālā.

Blats jau kādu laiku bija "Olympiakos" vadības redzeslokā, bet pirms tam viņš divus gadus vadīja Stambulas "Dariššafaka" no Turcijas, ar šo vienību šajā pavasarī triumfējot ULEB Eirokausā. Trenera palīgs šo laiku bija arī latvietis Oskars Ernšteins.

Savas trenera karjeras laikā Blats piecas reizes kļuvis par Izraēlas čempionu un sešas reizes izcīnījis šīs valsts kausu, kā arī 2014. gadā aizveda Telavivas "Maccabi" līdz ULEB Eirolīgas titulam.

Tāpat Blats sešus gadus vadīja Krievijas vīriešu izlasi, ar kuru 2007. gadā kļuva par Eiropas čempionu un 2012. gada olimpiskajās spēlēs ieguva bronzu.

Savukārt no 2014. līdz 2016. gada janvārim Blats vadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Klīvlendas "Cavaliers", bet šajā pavasarī viņš tika uzskatīts kā viens no kandidātiem uz cita latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētās Ņujorkas "Knicks" galvenā trenera amatu.

Strēlniekam līgums ar "Olympiakos" ir vēl uz nākamo sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!