Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušais Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Čeiss Badingers grib piedalīties 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, taču citā sporta veidā – pludmales volejbolā, raksta "Sports Illustrated".

Savas NBA karjeras laikā Badingers pārstāvējis Hjūstonas "Rockets", Minesotas "Timberwolves"un Fīniksas "Suns", bet 2016. gadā pārcēlās uz Eiropu, kur spēlēja Spānijas klubā "Baskonia".

Šosezon 30 gadus vecais basketbolists pastiprināti pievērsies pludmales volejbolam un cer piedalīties nākamajās vasaras olimpiskajās spēlēs. Badingers spēlē kopā ar divu olimpisko spēļu dalībnieku Šonu Rozentālu, abiem plānojot piedalīties pludmales volejbola Pasaules tūrē. 2008. un 2012. gada olimpiskajās spēlēs Rozentāls startēja kopā ar Džeiku Gibu.

"Pirms divarpus gadiem es pa jokam ieteicu viņam mest pie malas basketbolu," stāsta 38 gadus vecais Šons Rozentāls. "Teicu: Kāpēc tev neaiziet tagad, sākam spēlēt kopā! Taču viņam vēl bija spēkā līgums NBA."

No NBA Badingers bija spiests atvadīties traumu dēļ.

Volejbolā Badingers nav iesācējs, ar abiem sporta veidiem viņš paralēli nodarbojās augstskolā: 2006. gadā viņš tika atzīts par labāko volejbola spēlētāju. Gan basketbolu gan volejbolu spēlē arī viņa vecākā māsa Britānija un brālis Dankans.

"Es vienmēr esmu bijis garāks par saviem vienaudžiem, un tas parasti uzreiz nozīmē ievietošanu kādā konkrētā pozīcijā, piemēram, centrs basketbolā vai bloķētājs volejbolā, " izdevumam "Sport Illustrated" pastāstījis Čeiss Badingers. "Vēlāk jau es vairs nebiju garākais un basketbolā vairāk spēlēju aizsardzībā, iegūstot pieredzi, kas man ar gadiem ļoti noderēja."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!