Foto: EPA/Scanpix/LETA

Amerikāņu tenisiste, bijusī WTA ranga līdere Serēna Viljamsa tomēr izsēta Vimbldonas tenisa turnīrā; viņai piešķirts 25. numurs, informē turnīra rīkotāji.

Sezonas trešā "Grand Slam" rīkotāji, Anglijas Tenisa klubs, izsējot tenisistes, ievēro WTA ranga pozīcijas, taču viņiem ir tiesības uz izņēmumiem, lai "sabalansētu izlozi". Pēc Serēnas Viljamsas iekļaušanas izsēto spēlētāju sarakstā ārpus tā paliek ranga 32. numurs Dominika Cibuļkova, kura jau paudusi neapmierinātību ar šo situāciju, ziņo "The Guardian". "Kāpēc lai es nebūtu starp izsētajām, ja man ir tiesības tur būt?" saka slovākiete. "Es neuzskatu, ka tas ir pareizi. Tas vienkārši nav godīgi. Es esmu to izcīnījusi un man būtu jābūt izsētai."

Kad izcilā tenisiste aizgāja dekrētā pagājušā gada vidū, viņa bija pasaules pirmā rakete, taču bērna atvaļinājuma laikā rangs netiek aizsargāts, un tagad Viljamsa WTA rangā noslīdējusi uz 183. vietu. Šogad Serēna piedalījusies tikai Indianvelsas turnīrā un "French Open", no kura izstājās pirms ceturtdaļfināla spēles savainojuma dēļ.

Serēna Viljamsa pirms Vimbldonas kārtējo uzsvērusi, ka ir jāmaina noteikumi, lai pēc bērna laišanas pasaulē sportistes varētu atgriezties punktā, kurā tās pameta tenisu. "Diemžēl 90. gados tika pieņemti noteikumi, ka tu pazaudē ranga pozīcijas traumas gadījumā, taču tolaik neviens neņēma vērā, ka pasaules pirmā rakete varētu pamest sportu grūtniecības dēļ," intervijā "Good Morning America" uzsver jaunā māmiņa. "Es neaizgāju traumas dēļ, bet lai piedzīvotu skaistāko notikumu dzīvē, un neaizgāju no sporta pavisam, bet lai atgrieztos."

Kā zināms, Vimbldonas tenisa turnīrā piedalīsies arī abas Latvijas sportistes, Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova, kuras ir izsētas atbilstoši savai pozīcijai WTA rangā. Ostapenko jaunākajā WTA rangā ieņem 12., bet Sevastova – 21. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!