Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Jeļena Ostapenko otrdien Īstbornas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 7-5 uzvarēja igaunieti Kaiju Kanepi.

Pasaules ranga 12. vietas īpašniece Ostapenko šajās sacensībās izlikta ar piekto numuru, bet viņas pretiniece ir planētas 44.rakete. Ostapenko un Kanepi līdz šim WTA turnīros nebija tikušās.

Pirmajā un trešajā geimā Ostapenko pie savas serves atspēlēja pa vienai breikbumbai, bet ceturtajā pati lauza pretinieces servi, panākdama 3-1. Nākamajā setā viņa nonāca iedzinējos ar 0:40 un atspēlēja trīs breikbumbas, tomēr nenosargāja savu servi, kas pretiniecei ļāva panākt līdzsvaru spēlē.

Tiesa, turpinājumā viņa vēlreiz nobreikoja igaunieti un panāca divu punktu pārsvaru. Atlikušajos geimos uzvarot servētājām, Ostapenko pirmajā setā guva virsroku ar 6-3.

Otrajā setā ceturtajā geimā Latvijas tenisiste atspēlēja divas breikbumbas, bet pirmais breiks bija septītajā geimā, kurā Ostapenko atņēma pretinieces servi. Turpinājumā viņa gan zaudēja pie savas serves, kas Igaunijas tenisistei ļāva panākt neizšķirtu 4-4.

Nākamajos divos geimos uzvarēja servētājas, bet tad Ostapenko nobreikoja pretinieci, panākdama 6-5 un iegūstot iespēju servēt par uzvaru mačā. Savu iespēju Ostapenko izmantoja, setā gūstot virsroku ar 7-5 un iekļūstot nākamajā kārtā.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 55 WTA ranga punktus.

Trešajā kārtā Latvijas tenisiste spēkosies ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku (WTA 28.) vai nīderlandieti Kiki Bertensu (WTA 20.).

Ostapenko pirmā kārta bija brīva, bet Kanepi tajā ar 6-2, 6-4 uzvarēja kvalifikāciju pārvarējušo japānieti Kurumi Naru, kura WTA rangā ir 101. pozīcijā.

33 gadus vecā Kanepi savas karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA titulus, tomēr pēdējais no tiem tika izcīnīts vairāk nekā pirms pieciem gadiem. Tiesa, vēl pērn viņa negaidīti aizkļuva līdz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam.

Kanepi karjeras rekords pasaules rangā ir 15. vieta, ko viņa sasniedza 2012. gadā, turklāt viņa ir vienīgā Igaunijas tenisiste, kura spējusi būt starp planētas 20 labākajām šī sporta veida pārstāvēm. Šī sezona viņai iesākās veiksmīgi, jo igauniete pēc pārvarētas kvalifikācijas aizkļuva līdz Brisbenas WTA turnīra ceturtdaļfinālam un arī Austrālijas atklātā čempionāta trešajai kārtai, ko tādu paveicot pirmo reizi kopš 2009. gada. Tik veiksmīgs turpinājums gan nesekoja, bet vēl šī mēneša sākumā viņa uzvarēja ITF 60 000 raudzes turnīrā Itālijas pilsētā Brešā.

Līdz ar to pēdējo desmit maču laikā Kanepi guvusi astoņas uzvaras. Tas gan ir, ņemot vērā zemākās raudzes profesionālā tenisa līmeni, bet WTA tūrē viņai šosezon 16 uzvaras 25 spēlēs, deviņi no šiem panākumiem gūti kvalifikācijā.

Ostapenko šis ir pirmais turnīrs pēc tam, kad pirms mēneša viņai neizdevās aizstāvēt pērnā gada "French Open" čempiones titulu, sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā apstājoties jau pirmajā kārtā.

Šosezon WTA turnīros Ostapenko 25 mačos izcīnījusi 13 uzvaras.

Ostapenko Īstbornas turnīrā spēlē trešo reizi karjerā - pērn viņa apstājās trešajā kārtā, bet aizpērn nepārvarēja otro kārtu.

Savukārt WTA vienspēļu rangā 21. vietā esošā Anastasija Sevastova, kura šajās sacensībās izlikta ar 11. numuru, otrdien otrajā kārtā tiksies ar Lielbritānijas sportisti Herieti Dārtu, kura ir planētas 181. rakete un šajā turnīrā saņēmusi "wild card".

Turnīrs Īstbornā norisinās uz zāles seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas otrā rakete Karolīne Vozņacki no Dānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!