Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Titulētā baltkrievu biatloniste, četrkārtējā olimpiskā čempione Darja Domračova paziņojusi, ka pārtrauc savu profesionālo sporta karjeru, vēsta ārzemju mediji.

Īpaši sasauktā preses konferencē pirmdien Minskā Domračova oficiāli apstiprinājusi, ka atvadās no sporta.

31 gadu vecā sportiste atzinās, ka neesot varējusi atrast iespēju apvienot profesionālo sportu ar bērna audzināšanu, un izvēle esot bijusi par labu ģimenei. "Pēc sezonas beigām visu laiku centos atrast kompromisu kas ļautu audzināt bērnu un apvienot to ar profesionālo sportu, bet diemžēl neatradu optimālu risinājumu, kas ļautu man savienot šīs abas man tik svarīgās dzīves jomas," preses konferencē teica Domračova. "Šis ir pārdomāts lēmums, grūts, bet es noslēdzu savu sporta karjeru."

Domračova ir viena no titulētākajām sportistēm sieviešu biatlonā. Viņai pieder pilns olimpisko medaļu komplekts – 2010. gada Vankūveras spēlēs Domračova ieguva savu pirmo olimpisko godalgu, izcīnot bronzu individuālajās sacensībās. Nākamajā olimpiādē pēc četriem gadiem Sočos viņa ieguva trīs zelta medaļas: individuālajā distancē, iedzīšanas sacensībās un masu startā. Šogad Phjončhanā baltkrieviete komandu stafetē ieguva savu ceturto olimpiskās čempiones titulu, kā arī sudraba medaļu masu startā.

Vēl viņa ir divkārtēja pasaules čempione, planētas meistarsacīkstēs ieguvusi arī četras sudraba un vienu bronzas medaļu. 2014./2015. gada sezonā triumfējusi Pasaules kausa kopvērtējumā.

2015./2016. gada sezonu Domračova izlaida mononukleozes saslimšanas dēļ, bet 2016. gada nogalē kļuva par māmiņu meitai Ksenijai. Sportā viņa atgriezās 2017. gada sākumā, kad meitai bija trīs mēneši, un teicami sagatavojās gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā.

Kā zināms, pavasarī par aiziešanu no aktīvā sporta paziņoja Domračovas dzīvesbiedrs Ūle Einārs Bjorndālens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!