Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas jaunā šāvēja Selīna Kovaļevska svētdien Vācijā izcīnīja augsto sesto vietu Pasaules kausa posmā junioriem 50 metru distancē šaušanā ar pistoli.

Kovaļevska sešās kārtās iekrāja 522 punktus, bet par uzvarētāju ar 530 punktiem tika kronēta baltkrieviete Juļana Rohača. Tikmēr Aleksandra Vasiļjeva ar 488 punktiem ieņēma 14. vietu 17 sportistu konkurencē. Savukārt vīriešu sacensībās Rihards Zorge ar 537 punktiem ieņēma 17. vietu, Ernests Erbs ar 527 punktiem bija 26. pozīcijā, kamēr Krišjānis Baraks ar 494 punktiem bija 40. starp 42 šāvējiem.

Komandu ieskaitē, kur piedalījās valstis ar vismaz trīs šāvējiem, Latvija bija pēdējā starp sešām vienībām. Tāpat svētdien notika sacensības juniorēm šaušanā guļus no 50 metru distances, kur Dženeta Evardsone ar 614,1 punktu ieņēma 34. pozīciju.

Kā zināms, pēdējos gados Latvijas jaunie šāvēji regulāri gūst panākumus junioru konkurencē. Tā 2013. gadā Eiropas čempionāta Latvijas puišu komanda tika pie bronzas, 2014. gadā Emīls Vasermanis izcīnīja sudrabu, turklāt viņš ar Agati Rašmani komandu sacensībās izcīnīja trešo vietu, bet 2015.gadā sudrabu guva Lauris Strautmanis, savukārt Latvijas puišu komanda ieguva zeltu.

Tāpat 2014. gadā Strautmanis guva trešo vietu pasaules junioru meistarsacīkstēs, bet Latvijai bija zelta medaļa. Savukārt Rašmane 2014. gadā ieguva bronzu pasaules jaunatnes Olimpiādē. Savukārt 2016. gadā Gvido Cvetkovs izcīnīja otro vietu Eiropas čempionātā desmit metru distancē junioru konkurencē.

Tikmēr pērn panākumus guva Erbs, junioru ieskaitē gūstot trešo vietu bronzas medaļu Eiropas junioru čempionātā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli un divas bronzas sacensībās 25 metru distancē. Savukārt Strautmanis izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā pieaugušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!