Foto: AFP/Scanpix

Vācijas futbola izlases pēdējo minūšu uzvara pār Zviedriju var būt labs signāls, uzskata vāciešu galvenais treneris Joahims Lēvs.

Jau ziņots, ka Vācijas futbola izlase sestdien Pasaules kausa izcīņas F apakšgrupas spēlē kompensācijas laikā izrāva uzvaru pār Zviedriju, saglabājot izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Vācija svinēja panākumu ar rezultātu 2:1 (0:1), izcīnot pirmo uzvaru šajā turnīrā.

Pašreizējiem pasaules čempioniem uzvaru kompensācijas laika piektajā minūtē izrāva Toni Kross, kurš izpildīja teicamu brīvsitienu. "Nedaudz paveicās ar vārtiem kompensācijas laikā, kad komanda ir desmit vīru sastāvā. Tomēr domāju, ka uzvara tika nopelnīta. Mēs ticējām sev. Tas var būt labs signāls. Varbūt tas ir tieši tas, kas komandai vajadzīgs," pēc mača stāstīja Lēvs. Šajā mačā uz rezervistu soliņa palika pussargi Mesuts Ozils un Sami Kedira.

"Ir tikai saprotams, ka komanda vienā sastāvā nenospēlē visu Pasaule kausa finālturnīru. Mums ir alternatīvas, tieši tā veidojas komandas. Futbolisti kuri nespēlēja, būs nepieciešami, jo viņi ir augstas kvalitātes spēlētāji," atzīmēja Lēvs. Tikmēr uzvaras vārtu autors Kross uzsver, ka līdz nākamajam mačam nav palicis daudz laika.

"Mums jāuzvar Dienvidkoreja, turklāt tas jādara pārliecinoši, jo ar uzvaru var arī nepietikt. No pirmās minūtes spēlēsim ar gāzi grīdā un iesim pēc uzvaras," teica Kross.

Tāpat kā Lēvs, arī Vācijas izlases uzbrucējs Tomass Millers pauda, ka uzvara pār Zviedriju varētu būt labs pavērsiens. "Šajā turnīrā viss ir iespējams - no sliktākā scenārija piepildīšanās līdz pašām fantastiskākajām emocijām. Spēlē pret Zviedriju redzējām savas vājās puses, kuras turnīra gaitā vajag uzlabot," skaidroja Millers.

Nākamajā spēlē Vācijai nevarēs palīdzēt Žeroms Boatengs, kurš sestdien sakrāja divus brīdinājumus. Tāpat zem jautājuma zīmes ir Sebastjana Rūdija dalība mačā, jo viņš sestdien salauza degunu. Pirms pēdējās kārtās, kurā Meksika spēlēs ar Zviedriju, bet Vācija ar Dienvidkoreju, līderi ar sešiem punktiem ir meksikāņi. Pa trim punktiem ir Vācijai un Zviedrijai, bet Dienvidkoreja ir bešā. Pasaules kausa izcīņa ilgs līdz 15. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!