Foto: LETA

Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova Īstbornas WTA "Premier" turnīru, kas būs pēdējā sagatavošanās pirms Vimbldonas čempionāta, sāks no otrās kārtas.

Planētas 12. rakete Ostapenko šajā turnīrā izlikta ar piekto numuru, bet WTA ranga 20. pozīcijā esošajai Sevastovai ticis 11. numurs. Otrajā kārtā Ostapenko pretī stāsies igauniete Kaia Kanepi vai japāniete Kurumi Nara. Kanepi WTA rangā ieņem 46. vietu, bet Nara atrodama 100. pozīcijā. Savukārt Sevastovai nāks pretī čehiete Kristīna Plīškova vai mājiniece Heriete Dārta, kuras rangā ir attiecīgi 74. un 190. vietā.

Ostapenko šis ir pirmais turnīrs pēc tam, kad pirms mēneša viņai neizdevās aizstāvēt pērnā gada "French Open" čempiones titulu, sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā apstājoties jau pirmajā kārtā. Šosezon WTA turnīros Ostapenko 24 mačos uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm.

Ostapenko Īstbronas turnīrā spēlēs trešo reizi karjerā - pērn viņa apstājās trešajā kārtā, bet aizpērn nepārvarēja otro kārtu. Tikmēr Sevastova šobrīd piedalās Maljorkas WTA "International" turnīrā, kur svētdien finālmačā centīsies aizstāvēt pērn izcīnīto titulu. Viņa šosezon 30 spēlēs izcīnījusi 19 uzvaras.

Sevastova iepriekšējo un vienīgo reizi Īstbornas turnīrā spēlēja savas "pirmās karjeras" laikā, 2011. gadā pirmajā kārtā atzīstot Petras Kvitovas pārākumu. Turnīrs Īstbornā norisinās uz zāles seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas otrā rakete Karolīne Vozņacki no Dānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!