Foto: F64

Latvijas 3x3 basketbola dāmu izlase, kurā spēlē Liene Stalidzāne, Sabīne Niedola, Kristīna Petermane un Ieva Vītola, sestdien Andorā ar dramatisku zaudējumu sāka Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru.

Latvijas basketbolistes B apakšgrupas turnīra pirmajā spēlē ar 12:13 atzina Igaunijas izlases pārākumu.

Igaunietes praktiski visu spēli bija vadībā, pirms pēdējās minūtes panākot 12:9 savā labā. Tomēr latvietes spēja atspēlēties un 11 sekundes pirms mača beigām Vītola ar diviem soda metieniem panāca neizšķirtu 12:12. Tomēr pēdējais vārds šajā mačā piederēja Igaunijas izlasei, sešas sekundes pirms beigām realizējot pustālo metienu, kamēr latvietes savā pēdējā uzbrukumā bija neprecīzas.

B apakšgrupā Latvija sestdien tiksies arī ar Serbiju, bet grupu kārtu noslēgs svētdien pret Ungāriju. Nākamo pretinieču duelī serbietes uzvarēja ungārietes ar 18:16.

Tikmēr A apakšgrupā spēlē Andoras, Azerbaidžānas, Grieķijas, Itālijas un Spānijas izlases.

Uz finālturnīru, kas septembrī notiks Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē, dosies četras labākās kvalifikācijas komandas - katras apakšgrupas uzvarētājas, kā arī vienības, kas uzvarēs mačos starp otro un trešo vietu ieguvējām (A2-B3, B2-A3).

Līdz šim Latvijas basketbolistēm tikai vienu reizi izdevies pārvarēt kvalifikācijas kārtu - 2014.gadā to izdarīja Ieva Vītola, kā arī Laura Audere, Dita Rozenberga un Ieva Jundase.

Pērn Latvijas komanda kvalifikācijas turnīrā pieveica Spāniju, bet zaudēja Krievijai un sliktākas grozus starpības dēļ nekvalificējās ceturtdaļfinālam. Finālturnīrā Krievija izcīnīja pirmo, bet Spānija otro vietu.

Tikmēr Latvijas vīriešu izlase, kura pērn negaidīti triumfēja Eiropas kausa izcīņā, šogad par ceļazīmi uz finālturnīru cīnīsies 29. un 30.jūnijā Francijas pilsētā Puatjē. B apakšgrupas turnīrā latviešu pretinieki būs Melnkalnes un Turcijas basketbolisti. Turpinājumā pirmo divu vietu ieguvēji spēlēs ar D apakšgrupas (Francija, Itālija, Izraēla) divām labākajām komandām (B1-D2, D1-B2), bet šo spēļu uzvarētāji iegūs tiesības spēlēt finālturnīrā Rumānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!