Foto: LETA
Ar sporta infrastruktūras, piemēram, sporta laukumu un iekštelpu sporta zāļu pieejamību, Rīgā ir apmierināts 51% iedzīvotāju, kas ir mazāk nekā daudzās Rietumeiropas pilsētās, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" publicētie dati.

Pēc aptauju datiem, 10% Rīgas iedzīvotāju ar sporta zāļu pieejamību ir "ļoti apmierināti", 41% - "drīzāk apmierināti nekā neapmierināti", bet 27% iedzīvotāju - "drīzāk neapmierināti". 5% aptaujāto "nav apmierināti" ar sporta infrastruktūras pieejamību pilsētā, bet 17% aptaujāto nebija viedokļa šajā jautājumā.

Kā liecina pārvaldes sniegtā informācija, veicot pētījumu, kopumā aptaujāti tika 109 Eiropas pilsētu iedzīvotāji. Starp aptaujātajām pilsētām īpaši izcēlusies Minstere Vācijā un Oulu Somijā, kur vairāk nekā 85% iedzīvotāju norādījuši, ka ar sporta iespējām pilsētā ir "ļoti apmierināti" vai "drīzāk apmierināti".

Šīm pilsētām topā seko Luksemburga, Helsinki, Antverpene un Reikjavika, kur pozitīvas atsauksmes snieguši 84% aptaujāto pilsētas iedzīvotāju.

Arī Eiropas Savienības galvaspilsētu vidū šajā aptaujā priekšgalā izvirzās jau pieminētā Luksemburga un Helsinki ar 84% pozitīvu atsauksmju. Trešo vietu topā ieņem Amsterdama, kur 76% iedzīvotāji pozitīvi atsaukušies par sporta infrastruktūru pilsētā, tai seko Prāga un Dublina ar 75% un Parīze ar 71%.

Zemākie pozitīvo atsauksmju rādītāji fiksēti Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā, kur tikai 38% iedzīvotāji sporta infrastruktūras pieejamību atzinuši par "pietiekami labu". Mazāk nekā puse jeb 43% Bratislavas iedzīvotāju, 44% Atēnu, Valletas un Bukarestes iedzīvotāju un 46% Viļņas iedzīvotāju ir "apmierināti" ar sporta zāļu un laukumu pieejamību.

Lai arī šos datus "Eurostat" publicējis šovasar, dati ievākti 2015.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!