Foto: AFP/Scanpix/LETA
Uzlecošā sprinta zvaigzne Noā Lailss piektdien ASV čempionātā vieglatlētikā uzstādīja jaunu šīs sezonas labāko rezultātu 100 metru distancē.

Finālā šobrīd vien 20 gadus vecais Lailss finišēja pēc 9,88 sekundēm. Zīmīgi, ka pusfinālā viņš finišu sasniedza 9,89 sekundēs, tobrīd atkārtojot sezonas labāko rezultātu, kas kopš ceturtdienas piederēja 33 gadus vecajam veterānam Maikam Rodžersam, kurš to sasniedza vēl priekšsacīkstēs.

Izšķirošajā skrējienā Lailss uzvaru izrāva pēdējos metros, jo otrais palika Ronijs Beikers, kurš finišēja pēc 9,90 sekundēm.

Lailsam, kurš par ASV čempionu kļuva pirmo reizi, šosezon pieder arī dalīti labākais rezultāts 200 metru distancē, kuru viņš maijā veica 19,69 sekundēs. Tikpat ātri šosezon skrējis arī Dienvidāfrikas Republikas sportists Klerenss Munjai.

"Būt vadošajam divās distancēs ir kaut kas īpašs," pēc uzvaras sacīja Lailss, kuram paredz spožu nākotni vieglatlētikā.

Lailss ir tikai otrais sprinteris vēsturē, kurš līdz 21 gada vecumam 100 un 200 metru distances ir veicis ātrāk attiecīgi par 9,90 un 19,80 sekundēm. Pirmais šāds talants bija jamaikietis Johans Bleiks.

Zīmīgi, ka priekšsacīkstēs labāko rezultātu uzrādījušais Rodžerss piektdien no sacensībām izstājās vēl pirms pusfināla.

Tikmēr dāmām 100 metros par ASV čempioni pirmo reizi kļuva Eilija Hobsa, kura finišēja pēc 10,91 sekundes.

Tā kā šajā ASV čempionātā nenotiek cīņa par ceļazīmēm uz pasaules čempionātu, vai olimpiskajām spēlēm, tad virkne šīs valsts vieglatlētikas zvaigžņu sacensībās nepiedalās. Tā sprinta disciplīnās nestartē titulētais Džastins Getlins, kā arī Kristians Koulmens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!