Foto: DELFI
Sacensību sākumā Latvijas sportisti ar 17:19 zaudēja vietējai "Split Statist", bet otrajā cīņā ar 22:11 pārliecinoši uzveica Slovēnijas vienību "Ljubljana East".

Latvija tādējādi izkļuva no apakšgrupas, bet sestdien Latvijas basketbolistiem būs jāaizvada izšķirošās spēlēs. Ceturtdaļfināla mačs paredzēts pret Krievijas komandu "Gagarin", uzvaras gadījumā iekļūstot pusfinālā.

Gaidāmajam Lozannas "Masters" turnīram kvalificēsies tikai divas labākās šī turnīra komandas.

Jau ziņots, ka Latvijas 3x3 basketbolisti šādā pat sastāvā pagājušajā nedēļā Ķīnas pilsētā Handžou notiekošajā "Challenger" sērijas turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā.

Latvijas labākie 3x3 basketbolisti starptautisko sezonu sāka aprīļa vidū "Challenger" sērijas turnīros, izcīnot trešo vietu Dienvidkorejā un uzvarot Ķīnas pilsētā Naņdzjiņā. Maijā tika izcīnīta trešā vieta sacensībās Maskavā. Šajos turnīros savainojumu ārstējušā Krūmiņa vietā spēlēja Mārtiņš Šteinbergs.

Savukārt jūnija sākumā "Challenger" sērijas turnīrā Nīderlandes pilsētā Hāgā Krūmiņš atgriezās ierindā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, komandai izcīnot trešo vietu.

Starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 "Challenger" turnīri, no kuriem viens 28. un 29.jūlijā notiks Ventspilī, kā arī deviņi "Masters" turnīri, jau aizvadītais Pasaules kauss un vēl gaidāmais Eiropas kauss.

Latvijas izlase pērn jūlijā Amsterdamā negaidīti izcīnīja Eiropas čempionu titulu 3x3 basketbolā, kas iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā. Komandas sastāvā tad arī bija Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!