Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien sasniedza Čehijā notiekošā Ostravas Pasaules kausa četru zvaigžņu posma izslēgšanas turnīru, taču zaudēja tā pirmajā kārtā, dalību sacensībās noslēdzot dalītā 17.vietā.

Jau ziņots, ka ar 27.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka F apakšgrupas izšķirošajā mačā par vietu izslēgšanas turnīrā piektdien ar 2-0 (21:12, 21:19) pieveica čehietes Kristīnu Kolocovu un Mihalu Kvapilovu, kuras sacensībās bija izliktas ar 11.numuru un pērn izcīnīja sudrabu Eiropas čempionātā.

Pirmajā setā Latvijas pludmales volejbolistes bija pārliecinoši labākas, uzvarot tajā ar 21:12. Tomēr otro setu labāk iesāka čehietes, kuras ieguva dažu punktu pārsvaru. Tiesa, Graudiņa/Kravčenoka viņas pārāk tālu nepalaida, bet seta otrajā pusē jau pārņēma iniciatīvu un svinēja uzvaru setā ar 21:19.

Līdz ar to vēlāk piektdien Latvijas sportistes aizvadīja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu, kurā sīvā cīņā ar 1-2 (16:21, 21:16, 13:15) zaudēja vācietēm Sandrai Itlingerei un Kimai Bērensai, kurām turnīrā ir 14.numurs.

Pirmajā setā labākas bija vācietes, bet otrajā setā Latvijas duets ieguva četru punktu pārsvaru, kuru droši nosargāja. Savukārt izšķirošajā setā vispirms Graudiņa un Kravčenoka ieguva vadību 7:5, tomēr to nesnosargāja. Seta beigās rezultāts vēl bija neizšķirts 13:13, tomēr pēdējos divus punktus šajā mačā guva vācietes.

Graudiņa/Kravčenoka pirmajā grupas mačā ar 1-2 (24:22, 25:27, 15:17) piekāpās ASV sportistēm Sammerai Rosai un Sārai Hjūzai, kuras izliktas ar sesto numuru.

Pirms tam šonedēļ sieviešu turnīra kvalifikācijas barjeru nepārvarēja Marta Ozoliņa un Agnese Caica, ko izdevās paveikt Graudiņai/Kravčenokai.

Vēlāk piektdien izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā vīriešiem spēlēs arī ar 13.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs.

Viņi piektdien izšķirošajā mačā par tikšanu izslēgšanas turnīrā, ar ar 2-0 (23:21, 21:11) D grupas cīņā pārspēja austriešus Martinu Ermakoru un Moricu Pristaucu, kuri bija izlikti ar 29.numuru.

Pirmajā mačā ceturtdien Pļaviņš/Točs ar rezultātu 1-2 (21:13, 18:21, 9:15) piedzīvoja zaudējumu pret Meksikas pāri Huanu Virgenu un Lombardo Ontiverosu, kuri izlikti ar 20.numuru.

Pirms tam ceturtdien uzvaras abās grupas spēlēs izcīnīja ar 11.numuru izliktie Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kuri līdz ar to automātiski kvalificējušies izslēgšanas turnīra otrajai kārtai un nākamo maču aizvadīs tikai sestdien.

Vīriešu turnīra kvalifikāciju pirms tam nepārvarēja Kristaps Šmits/Mihails Samoilovs un Toms Šmēdiņš/Haralds Regža

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!