No Latvijas vīriešu basketbola izlases, kas pašlaik gatavojas 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, atskaitīti jaunais Artūrs Žagars un Dāvis Lejasmeiers, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlase ceturtdien aizvadīja treniņspēli pret Baltkrieviju (90:60), komandu pārstāvot 11 basketbolistiem. Malā palika sasirgušais Andrejs Gražulis, kā arī spēlētāji, kuri tikai šonedēļ atgriezušies no savu klubu izšķirošajām cīņām par Itālijas, Spānijas, Grieķijas un Lietuvas čempionātu medaļām. Piektdien komandai iedota brīvdiena, bet sestdien un svētdien turpināsies gatavošanās pirmdien iecerētajai pārbaudes spēlei ar Krieviju.

"Mačs ar Baltkrieviju noderēja, lai atgrieztos spēļu ritmā. Kādam, piemēram, Dāvim Bertānam, izdevās labāk, citam ne tik labi, bet pieredze bija noderīga visiem. Pēc spēles pateicām paldies Žagaram, kurš, kā iepriekš bija runāts, pievienosies U-18 izlasei un Lejasmeieram. Šodien izvērtēsim Gražuļa veselības stāvokli. Sestdien treniņā piedalīsies arī puiši, kuri tikko atgriezušies no ārzemēm. Pirmdien ar Krieviju spēlēsim labākajā sastāvā," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars.


Latvijas un Krievijas basketbola valstsvienību spēle pirmdien "Arēnā Rīga" tiks aizvadīta valsts jubilejas gada noskaņās, kas izpaudīsies gan laukuma noformējumā, gan mākslinieciskajos priekšnesumos, kurus sniegs katra novada vēstneši.

Pasaules kausa kvalifikācijā Latvijas izlase 28.jūnijā viesos Stokholmā spēlēs ar Zviedriju, bet 1.jūlijā pretinieku laukumā Kijevā tiksies ar Ukrainu.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara un trīs zaudējumi.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

Latvijas izlases kandidātu saraksts gaidāmajām 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm:

Jānis Strēlnieks (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Aigars Šķēle, Rihards Lomažs, Ronalds Zaķis (visi - "Ventspils"), Dairis Bertāns (Milānas "EA7 Emporio Armani", Itālija), Jānis Blūms (Saragosas "Tecnyconta", Spānija), Artūrs Ausējs (Pasvāles "Pieno žvaigždes", Lietuva), Artis Ate, Kaspars Vecvagars (abi - "VEF Rīga"), Jānis Timma, Rinalds Mālmanis (abi - Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Spānija), Žanis Peiners (Panevēžas "Lietkabelis", Lietuva), Rodions Kurucs (Barselonas "Lassa", Spānija), Ojārs Siliņš (Trento "Dolomiti Energia", Itālija), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs", NBA), Rolands Šmits (Fuenlavradas "Montakit", Spānija), Rolands Freimanis ("Gaziantep", Turcija), Andrejs Gražulis ("Parma", Krievija), Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas "Herbalife", Spānija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!