Foto: AFP/Scanpix
Daudzsološā Latvijas peldētāja Ieva Maļuka ceturtdien Rīgā, kur noslēdzās Latvijas čempionāts, laboja sev piederošo valsts rekordu 100 metru brīvā stila distancē.

Maļuka finālā distanci veica 56,03 sekundēs, par 0,12 sekundēm uzlabojot savu iepriekšējo rekordu, kuru uzstādīja aprīlī sacensībās Stokholmā.

Tikmēr otrā palika olimpiete Gabriela Ņikitina, kura finišēja pēc 56,72 sekundēm, bet trešā bija Arina Baikova, kura uzvarētājai zaudēja 1,31 sekundi.

Tāpat Maļuka ceturtdien uzvarēja arī 800 metros brīvajā stilā, tos veicot deviņās minūtēs un 21,34 sekundēs, taču šajā distancē viņa no Kristai Ceplītei piederošā valsts rekorda atpalika vairāk kā 11 sekundes.

Šis Maļukai šajās sacensībās bija jau otrais Latvijas rekorda labojums, jo otrdien viņa 400 metru brīvā stila distanci veica četrās minūtēs un 24,58 sekundēs. Tāpat trešdien viņa uzvarēja arī 200 metris brīvajā stilā, taču tur rekords netika pārspēts.

Vīriešiem 100 metru distancē ātrākais bija Huršids Tursunovs no Uzbekistānas, finišējot pēc 49,94 sekundēm, bet trešo vietu ieņēma Ģirts Feldbergs, esot ātrākais starp mājiniekiem, bet uzvarētājam zaudējot 1,99 sekundes.

Vēl 50 metru brasā sievietēm uzvarēja Arina Sisojeva, bet vīriešiem no mājiniekiem labākais bija Didzis Rudavs, ieņemot otro vietu. 50 metros uz muguras otrie bija Baikova un Feldbergs, zaudējot attiecīgi konkurentiem no Ukrainas un Baltkrievijas.

Tikmēr 200 metros tauriņstilā uzvarēja Jekaterina Troča un Alens Ēriks Jaunbērziņš. 200 metru kompleksajā peldējumā vīriešiem uzvarēja Uvis Kalniņš, kurš gan vairāk par četrām sekundēm atpalika no sev piederošā valsts rekorda, bet dāmām otro vietu ieņēma Sindija Siliņa.

Savukārt 1500 metru distancē brīvajā stilā vīriešiem no vietējiem peldētājiem labākais bija Jēkabs Audzevičs, kurš palika trešais, zaudējot konkurentiem no Igaunijas un Lietuvas.

Sacensībās noslēdzās ar 4x100 metru kompleksajām stafetēm, kur dāmām uzvarēja sporta kluba "Delfīns" kvartets, bet vīriešiem labākie bija peldētāji no Uzbekistānas, kamēr no mājiniekiem labākie bija BJSS "Rīdzene-Ziepniekkalns" kvartets.

Latvijas čempionāts risinājās 94.reizi, sacensībām notiekot RTU Ķīpsalas peldbaseinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!