Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien ar divām uzvarām iesāka Čehijas pilsētā Ostravā notiekošo Pasaules kausa izcīņās četru zvaigžņu turnīru, uzreiz nodrošinot spēlēšanu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā. Savukārt Mārtiņš Pļaviņš ar Edgaru Toču ievadspēlē piedzīvoja zaudējumu.

Samoilovs/Šmēdiņš F grupas mačā ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:16) pārspēja Šveices duetu Adrianu Heidrihu un Mirko Gersonu, bet pēc tam ar 2-0 (23:21, 21:17) uzvarēja austriešus Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu, kuri pirmajā mačā ar 2-0 (21:19, 24:14) pārspēja Dirku Beli un Stīvenu van de Veldi.

No Latvijas vīriešu turnīrā spēkojas arī Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri izlikti ar 13. numuru. Pirmajā D grupas spēlē mūsējie ar 1-2 (21:13, 18:21, 9:15) piekāpās meksikāņiem Huanam Virgenam un Lombardo Ontiverosu.

Savukārt sieviešu turnīrā Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ar rezultātu 1-2 (24:22, 25:27, 15:17) dramatiskā cīņā piekāpās ASV sportistēm Sammerai Rosai un Sārai Hjūzai.

Nākamā grupas spēle Graudiņai/Kravčenokai jāaizvada piektdien pret Čehijas sportistēm Kristīnu Kolocovu un Mihalu Kvapilovu. Graudiņa/Kravčenoka pirms tam pārvarēja kvalifikācijas turnīru.

Savukārt kvalifikāciju neizdevās pārvarēt Martai Ozoliņai/Agnesei Caicai, Kristapam Šmitam/Mihailam Samoilovam un Tomam Šmēdiņam/Haraldam Regžam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!