Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lasvegasas "Goldens Knights" komanda, kas Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) aizvadīja savu pirmo sezonu, ieguvusi četras balvas NHL galā pasākumā, vēsta līgas mājas lapa.

Komanda, kas pirmoreiz kopā sanāca pirms gada pēc NHL paplašināšanas drafta, sezonas laikā laboja vairākus NHL rekordus un gandrīz izcīnīja Stenlija kausu. Kā zināms, finālā "zelta bruņinieki" piecu spēļu sērijā piekāpās Vašingtonas "Capitals".

Ikgadējā "NHL Awards" pasniegšanas ceremonijā Lasvegasas "Golden Knights" pārstāvji četras reizes kāpa uz skatuves pēc balvām: Lēdijas Bingas balvu saņēma vegasiešu "džentlmenis" Viljams Karslons — viņš pa visu sezonu saņēma tikai 12 soda minūtes, Džeka Adamsa balvu kā sezonas labākais treneris saņēma Žerārs Galāns, Marka Mesjē līdera balvu ieguva uzbrucējs Deriks Engellands, bet "Golden Knights" ģenerālmenedžeris Džordžs Makfijs — gada menedžera balvu.

No Stenlija kausa ieguvēju Vašingtonas "Capitals" pārstāvjiem sezonas balvu saņēma tikai krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, kurš ieguva Morisa Rišāra balvu kā regulārā čempionāta labākais vārtu guvējs. Šo kausu Ovečkins saņēma jau septīto reizi.

Hārta balvu kā sezonas vērtīgākais spēlētājs ieguva Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējs Teilors Hols, kurš to saņēma pirmo reizi mūžā. Viņš ir arī pirmais "Devils" spēlētājs vēsturē, kam tā piešķirta. Aizvadītajā sezonā Hols sakrāja 93 (39+54) rezultativitātes punktus, kas ir par 13 punktiem vairāk nekā sezonu iepriekš.

Vezinas balvu kā sezonas labākais vārtsargs saņēma Nešvilas "Predators" pārstāvis Peka Rinne, kurš četrreiz tai nominēts, un beidzot ieguva. Šajā sezonā somu vārtsargs sasniedza savu NHL karjeras rekordu, aizvados 11 nezaudētu spēļu sēriju. Savukārt Viljama Dženingsa kausu par vismazāk ielaistajiem vārtiem saņēma Losandželosas "Kings" vārtsargs Džonatans Kviks.

Norisa balvu kā sezonas labākais aizsargs pirmo reizi saņēma kāds no Tampabejas "Lighntning" spēlētājiem — Viktors Hedmans. Viņš kļuva par trešo zviedru, kas ieguvis šo kausu. Pirmais bija Otavas "Senators" aizsargs Ēriks Karlsons, otrais — Niklass Lindstrēms no Detroitas "Red Wings".

Sezonas izcilākā spēlētāja balvu, Teda Lindsija kausu, kura ieguvēju nosaka NHL Spēlētāju asociācija, otro sezonu pēc kārtas saņēma Edmontonas "Oilers" uzbrucējs Konors Makdeivids. Viņš ir pirmais NHL spēlētājs, kuram šis gods izrādīts divreiz, pirms hokejists sasniedzis 22 gadu vecumu. Makdeivids ir arī trešais "Oilers" pārstāvis pēc leģendārajiem Marka Mesjē un Veina Grecka, kurš saņēmis Teda Lindsija balvu.

Gada labākā debitanta balvu, Kaldera kausu saņēma Ņujorkas "Islanders" uzbrucējs Metjū Barzals, kuru apsveica apšaudē cietušās Daglasas koledžas hokeja komandas spēlētāji.

Savukārt leģendārie brāļi Sedini saņēma Kinga Klensija balvu, ko pasniedz hokejistam, kas ir līderis gan uz ledus, gan ārpus laukuma.

Pirmo O'Rīja sabiedrības balvu, ko pasniedz par darbu sabiedrības labā caur hokeju, ieguva traģiskās junioru hokeja līgas komandas Humboltas "Broncos" treneris Dārsijs Hohgans. Viņš bija viens no 16 bojā gājušajiem autobusa avārijā. Balvu saņēma trenera sieva.

Losandželosas "Kings" kapteinis Anže Kopitars otro reizi karjerā ieguva Frenka Zelkes balvu kā labākais aizsardzības tipa uzbrucējs, bet Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējs Braiens Boils, kuram tika konstatēta leikēmija, saņēma Bila Mastertona piemiņas balvu par uzticību hokejam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!