Foto: AFP/Scanpix
Talantīgā Latvijas peldētāja Ieva Maļuka otrdien Latvijas čempionāta ietvaros teju par divām sekundēm pārspēja valsts rekordu 400 metru brīvā stila distancē.

Čempionāta pirmās dienas noslēgumā tikai 15 gadus vecā Maļuka distanci veica četrās minūtēs un 24,58 sekundēs, tādejādi uzlabojot esošo rekordu par 1,90 sekundēm. Iepriekšējais rekords tika sasniegts 2015.gadā un tas piederēja Kristai Ceplītei.

Tikmēr 400 metros brīvajā stilā vīriešiem Latvijas čempionātā triumfēja vācietis Morics Fats, kuram sekoja Artūrs Markovs.

Savukārt 50 metros brīvajā stilā dāmām triumfēja baltkrievu sportiste Nastasija Karakouskaja, kurai sekoja Maļuka un Gabriela Ņikitina, bet vīriem labākais bija Uzbekistānas sportists Huršids Tursunovs, kuram sekoja mājinieks Ņikita Kudrjašovs. Tikmēr Arina Sisojeva uzvarēja 100 metros brasā sievietēm, tuvākās konkurentes pamanoties apsteigt par vairāk nekā trim sekundēm, kamēr starp stiprā dzimuma pārstāvjiem šajā distancē labākais bija cits uzbeks Vladislavs Mustafins, kamēr sudrabs tika mājiniekam Daniilam Bobrovam.

Tikpat garā distancē tauriņstilā sievietēm labākā bija baltkrieviete Aksana Dzjamidava, kamēr labākā no Latvijas bija trešajā vietā palikusī Jekaterina Troca. Vīriešu konkurencē zeltu izcīnīja Emīls Pone. 200 metros uz muguras dāmām uzvarēja šī čempionāta lielākā zvaigzne Darina Zevina no Ukrainas, kurai 11 sekundes zaudēja Arina Baikova, bet vīriešu konkurencē pirmais bija Ģirts Feldbergs.

Visbeidzot 4x100 metru brīvā stila stafetē vīriešiem labākā bija "Ķīpsalas peldbaseina" komanda ar Maksimu Paņihinu, Tomasu Jegorovu, Arturu Markovu un Kirilu Naumovu, kamēr dāmām uzvaru izcīnīja "Rīdzene-OSC", kuras rindās bija Gabriela Ņikitina, Dana Kolidzeja, Keita Bļodniece un Agnese Patrīcija Ozola.

Savukārt pārliecinoši augstvērtīgāko sniegumu punktu ziņā sasniedza Zevina, bet Maļukas rezultāts 50 metros brīvajā stilā bija piektais labākais.

Latvijas čempionāts peldēšanā RTU Ķīpsalas peldbaseinā turpināsies arī trešdien un ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!