Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Sanantonio "Spurs" nedomā savu līderi Kavai Lenardu aizmainīt jau šajā vasarā un, visticamāk, nogaidīt līdz maiņu darījumu beigām, kas būs vien nākamā gada februārī, uzskata ietekmīgais ESPN apskatnieks Adrians Vojnarovskis.

Par Lenarda vēlmi pamest "Spurs" tiek runāts jau ilgu laiku. Iepriekšējā sezonā šis basketbolists aizvadīja tikai deviņas spēles, visu laiku cīnoties ar veselības problēmām. Savukārt pēdējos mēnešos parādījušās spekulācijas, ka Lenardam ir nesaskaņas ar "Spurs" vadību un viņš varētu tikt aizmainīts.

Kā norāda Vojnarovskis, "Spurs" nebūt necenšas 26 gadus veco Lenardu aizmainīt. Lai arī starp abām pusēm ir nesaskaņas, kluba vadība esot gatava nogaidīt līdz pat februārim, kad iespējams veikt vēl pēdējās izmaiņas komandu sastāvos. Turklāt nav izslēgts, ka basketbolists nemaz netiks aizmainīts.

Lenardam ar "Spurs" vēl ir spēkā esošs līgums uz nākamo sezonu ar paša spēlētāja iespēju to pagarināt vēl par vienu gadu. Tiesa, ar šo vasaru viņš var saņemt arī jauna līguma piedāvājumu, kura maksimālā vērtība būtu 219 miljoni dolāru (189 miljoni eiro) piecos gados.

Šobrīd gan tiek apšaubīta "Spurs" vēlme pēc pēdējo mēnešu notikumiem piedāvāt Lenardam maksimāli iespējamo līgumu, ko gan varētu atļauties darīt citi klubi, ja viņiem būtu tāda iespēja.

Tiek ziņots, ka Lenarda intereses tagad aizstāv citi cilvēki, kuri izvēlējušies agresīvu nostāju sarunās ar "Spurs", turklāt basketbolista padomdevēji viņam iesakot pārcelties uz lielāku tirgu.

Kā viena no pretendentēm uz Lenardu tiek minēta arī cita latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks", kura gan netiek uzskatīta par konkurētspējīgu kandidāti, ja vien maiņas darījumā ar "Spurs" neiekļaus tieši Latvijas basketbolistu.

Lenards iepriekšējos gados izveidojies par neapstrīdamu "Spurs" līderi. 2014.gadā Sanantonio klubs izcīnīja līdz šim savu pēdējo NBA čempiontitulu, un tieši Lenards tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Savukārt pirms gada viņš bija viens no pretendentiem uz sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu, bet vidēji mačā basketbolists iemeta 25,5 punktus.

Šonedēļ norisināsies NBA drafts, tāpēc spekulācijas par potenciālajiem maiņu darījumiem kļuvušas īpaši aktuālas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!