Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasiaj Sevastova jaunākajā WTA rangā saglabājušas savas pozīcijas – attiecīgi 12.un 20. vietu.

Kā ziņojām, kritums rangā abām bija pēc salīdzinoši neveiksmīgā snieguma Francijas atklātajā tenisa čempionātā, no kura gan Ostapenko, gan Sevastova izstājās jau pirmajā kārtā.

12. vieta pasaules rangā Ostapenko ir zemākā kopš pagājušā gada 27. augusta. Viņas karjeras rekords ir piektā vieta, kas ir arī visu laiku labākais Latvijas sasniegums.

No pārējām četrām WTA rangā iekļautajām Latvijas tenisistēm tikai Irina Ļapustina zaudējusi pozīcijas, noslīdot uz 1066. vietu. Diāna Marcinkēviča pakāpusies par vienu pozīciju uz 273. vietu. Danielai Vismanei kāpums par 12. vietām uz 677. pozīciju, bet Alise Čerņecka pietuvojusies pirmajam tūkstotim, ieņemot 1003. vietu, kas ir par trim pozīcijām labāk nekā iepriekšējā rangā.

Ranga vadībā planētas spēcīgākās 10 tenisistes savas pozīcijas saglabājušas nemainīgas – pirmā ir rumāniete Simona Halepa, viņai seko Dānijas sportiste Karolīna Vozņacki, spāniete Garvinje Mugurusa, amerikāniete Sloeina Stīvensa, ukrainiete Eļina Svitoļina. Sestajā pozīcijā ir Francijas pārstāve Karolīne Garsija, septītā ir čehiete Karolīna Plīškova, astotā viņas tautiete Petra Kvitova, bet TOP 10 noslēdz amerikānietes Vīnusa Viljamsa un Medisona Kīza.

Jaunākā ATP ranga galvgalī šveicietis Rodžers Federers nomainījis spāni Rafaelu Nadalu, atņemot viņam planētas pirmās raketes godu.

Trešo un ceturto vietu saglabājuši attiecīgi Vācijas tenisists Aleksandsr Zverevs un argentīnietis Huans Manuels del Porto, bet pozīcijām samainījušies bulgārs Grigors Dimitrovs un horvāts Marians Čiličs. Dimitrovs tagad ATP rangā ir piektais, Čiličs – sestais.

Pārējās pozīcijās ranga TOP 10 izmaiņu nav – septīto vietu saglabājis austrietis Dominiks Tīems, viņam seko DĀR tensists Kevins Andersons, beļģis Dāvids Žofins un amerikānis Džosn Isners.

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis pacēlies par divām pozīcijām uz 143. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!