Foto: LETA
Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" vienība svētdien cieta zaudējumu Grieķijas čempionāta finālsērijas izšķirošajā spēlē.

Sērijas piektajā duelī "Olympiakos" viesos pārliecinoši ar 70:84 (15:14, 20:17, 15:29, 20:24) piekāpās pagājušās sezonas čempionei Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kas sērijā līdz trim uzvarām guva virsroku ar 3-2.

Vēl pēc pirmā puslaika "Olympiakos" atradās vadībā ar 35:31, taču aizvadīja ļoti neizteiksmīgu otro puslaiku un nespēja tikt galā ar mājinieku uzbrukumiem, piedzīvojot zaudējumu.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 31 sekundi, gūdams divus punktus. Latvietis grozā raidīja abus soda metienus, kamēr visi trīs tālmetieni lidoja grozam secen.

Vēl Strēlnieka kontā trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

"Panathinaikos Superfoods" sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Maikls Džeimss.

Kopš 1993.gada tikai vienu reizi pie Grieķijas čempiona titula nav tikusi kāda no abām nesamierināmajām pretiniecēm "Olympiakos" vai "Panathinaikos". "Olympiakos" vietējā turnīrā uzvarējusi 12 reizes, bet "Panathinaikos" ar 36 čempiones trofejām ir titulētākā Grieķijas komanda.

Pirms tam pusfināla sērijā "Olympiakos" ar 3-0 apspēlēja Patras "Promitheas", bet ceturtdaļfinālā Pireju klubs ar 2-0 pārspēja "Kymis" vienību.

Savukārt "Panathinaikos Superfoods" izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 pārspēja Rodas "Kolossos H Hotels", bet pusfinālā ar 3-0 pieveica Saloniku PAOK.

Grieķijas čempionāta regulāro turnīru ar uzvarām visās 26 spēlēs noslēdza Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kamēr otrā ar 22 panākumiem bija "Olympiakos".

Abas komandas par Grieķijas čempiones titulu cīnījās arī pērn, finālsērijā ar 3-2 uzvarot Atēnu basketbolistiem.

Abas vienības aprīlī nepārvarēja ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu, kurā "Olympiakos" sērijā līdz trim uzvarām ar 1-3 piekāpās Lietuvas flagmanim Kauņas "Žalgiris".

Strēlnieks "Olympiakos" rindas papildināja pērn jūnijā, noslēgdams divu gadu līgumu, bet pirms tam spēlēja Bambergas "Brose" komandā, ko aizveda līdz trim Vācijas čempiontituliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!