Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" komanda piektdien cieta zaudējumu Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) fināla otrajā spēlē, atzīstot šīs sezonas ULEB Eirolīgas čempiones Madrides "Real" pārākumu.

"Kirolbet Baskonia" viesos cieta neveiksmi ar rezultātu 91:98 (33:28, 19:24, 13:31, 26:15), bet rezultāts sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām kļuvis neizšķirts 1-1.

Timma šajā mačā guva četrus punktus, bet Mālmanis, kurš vairākos iepriekšējos mačos allaž bija pieteikumā, bet laukumā nedevās, šoreiz tika pie spēles laika, gūstot trīs punktus.

"Kirolbet Baskonia" spēles sākumā ieguva piecu punktu pārsvaru, bet pēc puslaika rezultāts bija neizšķirts 52:52. Pagalam neveiksmīgs viesiem bija spēles trešais cēliens, kurā "Real" ieguva 18 punktu pārsvaru, pēdējā desmitminūtē to nosargājot.

Timma spēlēja 19 minūtes un 27 sekundes, trāpot vienīgo divpunktu metienu un abus "sodiņus", bet aizmetot garām divus tālmetienus. Tāpat viņam divas atlēkušās bumbas, viena piezīme un divi izprovocēti pārkāpumi, kas deva septiņus efektivitātes rādītāja punktus.

Savukārt Mālmanis spēlēja astoņas minūtes un 32 sekundes, iemetot vienīgo tālmetienu. Viņam arī viena atlēkusī bumba un viena rezultatīva piespēle, kā arī divas piezīmes, latvietim nopelnot trīs efektivitātes rādītāja punktus.

Uzvarētājiem pa 16 punktiem guva Džeisī Kerols un Trejs Tompkinss, bet Gustavo Ajons izcēlās ar 14 punktiem un desmit izcīnītām bumbām zem groziem.

Savukārt Vitorijas kluba rindās Mets Dženings guva 18, bet Ilimans Diops 16 punktus.

Sērijas trešā spēle svētdien notiks Vitorijā, kur otrdien risināsies arī ceturtā cīņa. Savukārt, ja būs nepieciešama piektā spēle, tā 22.jūnijā notiks Madridē.

Vitorijas komanda ACB finālā spēlē pirmo reizi kopš 2010.gada.

Jau ziņots, ka pusfinālā "Kirolbet Baskonia" ar 3-1 uzvarēja Barselonas "Lassa" komandu, kurai nepalīdzēja šīs vienības sistēmā esošais Rodions Kurucs. Tikmēr Madrides "Real" pusfinālā ar 3-0 uzvarēja Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife" komandu.

Vitorijas komanda 2010.gadā kļuva par Spānijas čempioni, pirms tam titulus izcīnot arī 2002. un 2008.gadā.

Spānijas čempionāta regulārajā turnīrā "Kirolbet Baskonia" ieguva otro vietu, kamēr "Real" bija pirmajā vietā, maijā uzvarot arī ULEB Eirolīgā.

Ceturtdaļfinālā "Kirolbet Baskonia" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 uzveica Malagas "Unicaja" klubu, bet Madrides "Real" ar 2-0 pieveica Tenerifes "Iberostar".

Vēl no latviešu pārstāvētajiem klubiem izslēgšanas turnīru nesasniedza Fuenlavradas "Montakit", kuru pārstāvēja Rolands Šmits, Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro", Badalonas "Divina Seguros Joventut", kuras sistēmā ir Artūrs Žagars, un pieredzējušā Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!