Foto: DELFI.lt
Latvijas basketbolista Žaņa Peinera pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis" komanda piektdien piedzīvoja otro zaudējumu cīņā par Lietuvas Basketbola līgas (LKL) bronzu.

Bronzas sērijas trešajā mačā "Lietkabelis" viesos ar 71:79 (9:20, 19:16, 12:21, 31:21) piekāpās Klaipēdas "Neptūnas" komandai, kas tādējādi sērijā līdz trim uzvarām panākusi pārsvaru 2-1.

Līdz ar to nākamā spēle, kas notiks svētdien, var izrādīties izšķirošā, jo "Neptūnas" uzvaras gadījumā "Lietkabelis" paliks ceturtajā vietā Lietuvas čempionātā.

Peiners šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no diviem soda metieniem, gūstot vienu punktu. No spēles Peiners aizmeta garām abus divpunktu metienus un trīs tālmetienus. Latvijas basketbolista kontā arī viena atlēkusī bumba un divas rezultatīvas piespēles.

Vēl Latvijas basketbolists pieļāva piecas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus. Spēli Peiners noslēdza ar mīnus pieciem efektivitātes punktiem.

"Neptūnas" rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Renalds Seibutis, kamēr "Lietkabelis" sastāvā katrs pa 11 punktiem guva Kšištofs Lavrinovčs un Gintars Leonavičs.

Tikmēr LKL finālsērijā līdz četrām uzvarām rezultāts starp Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" komandām ir 2-1 Kauņas vienības labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!