Foto: LETA
Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis, visticamāk, būs kopā ar Latvijas izlasi gaidāmajā pārbaudes mačā pret Krieviju, ziņo Latvijas sabiedrisko mediju portāls "Lsm.lv".

Jau vēstīts, ka 25.jūnijā "Arēnā Rīga" Latvijas basketbola valstsvienība aizvadīs pārbaudes spēli pret Krievijas izlasi.

Kā "Lsm.lv" atklājis Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps, Porziņģis, visticamāk, atradīsies kopā ar Latvijas izlasi spēlē pret Krieviju, taču ne kā spēlētājs.

"Ar Kristapa pārstāvjiem runājām, ka, visticamāk, spēlē pret Krieviju viņš būs Latvijā un būs kopā ar komandu," Latvijas sabiedriskajam medijam sacīja Šneps. Savukārt līdzi uz Zviedriju, kur notiks Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēle, Ņujorkas "Knicks" basketbolists nedosies.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbola izlase, turpinot dalību Pasaules kausa kvalifikācijā, 28.jūnijā Stokholmā tiksies ar Zviedriju, bet 1.jūlijā Kijevā spēlēs pret Ukrainu.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā pēc četrām kārtām Ukrainai ir trīs uzvaras, Turcija un Latvija izcīnījušas pa diviem panākumiem, bet Zviedrijai ir viena uzvara un trīs zaudējumi.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

Ņujorkas komandas zvaigznei Porziņģim pagājušās sezonas februāra spēlē pret Milvoki "Bucks" plīsa ceļgala krusteniskās saites, kas viņam liedza aizvadīt atlikušo sezonu un, visticamāk, arī daļu no nākamās.

Porziņģis, kurš aizvadīja vien nedaudz vairāk kā pusi sezonas jeb 48 spēles, bija rezultatīvākais komandas spēlētājs ar vidēji 22,7 gūtajiem punktiem. Viņš bija arī otrs labākais cīņā par atlēkušajām bumbām, vidēji mačā sakrājot 6,6 bumbas zem groziem. Tāpat viņš ar 2,4 bloķētājiem metieniem bija labākais komandā šajā rādītājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!