Foto: F64
Latvijas šķēpmetēji Rolands Štrobinders un Anete Kociņa trešdien Čehijā izcīnīja ceturtās vietas tradicionālajās sacensībās "Golden Spike" ("Zelta naglenes"), kas ir iekļautas Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Izaicinājuma seriāla kalendārā.

Štrobinders labākajā no sešiem mēģinājumiem šķēpu raidīja 80,16 metrus tālu, kas viņam bija vienīgais metiens aiz 80 metru robežas. Latvietis to iespēja otrajā mēģinājumā, tobrīd esot trešais, tomēr turpinājumā viņš vienu pozīciju zaudēja.

Vēl divos metienos Štrobinders šķēpu aizmeta 77,63 un 77,55 metrus, pēdējā mēģinājumā sasniedzot 76,87 metrus, kamēr vēl divi mēģinājumi viņam netika ieskaitīti.

Par uzvarētāju kļuva mājinieks Jakubs Vadlejhs, kurš bija 88,36 metrus tāls, kamēr otro un trešo vietu ieņēma attiecīgi Tomass Rēlers no Vācijas un Adrians Mardare no Moldovas.

Olimpiskais čempions Rēlers sasniedza rezultātu 87,28 metri, kamēr Mardare pārspēja Štrobinderu vien par 32 centimetriem.

Tikmēr piektais palika mājinieks Vitēžlavs Veselijs, kurš ir 2013.gada pasaules čempions un 2012.gada Eiropas čempions, kā arī 2012.gada Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks. Viņš Štrobinderam zaudēja 0,29 metrus.

Savukārt sacensībās dāmām Kociņai tika ieskaitīti vien divi no sešiem metieniem, viņai sasniedzot 55,96 metrus.

Uzvaru guva mājiniece Nikola Ogrodņīkova, kura šķēpu meta 64,17 metrus, kamēr otrā palika vāciete Kristina Husonga ar 63,85 metriem, bet trešo vietu ieņēma vēl viena čehiete Irena Šediva, kura Kociņu pārspēja par nieka deviņiem centimetriem.

Štrobinders pirms nepilnām divām nedēļām "Ventspils" šķēpu sacensības rīku raidīja 84,80 metru tālumā, uzrādot savu šosezon labāko rezultātu, kas ir desmitais labākais pasaulē šosezon, bet no personīgā rekorda atpalika par 27 centimetriem.

Tikmēr Kociņa savu labāko šīs sezonas rezultātu sasniedza maija beigās "Rīgas kausos", kas bija 62,58 metrus tāla.

Savukārt Bukša 200 metru distanci veica 23,11 sekundēs, par 0,09 sekundēm atpaliekot no sava sezonas labākā rezultāta, kuru viņa maija beigās sasniedza "Rīgas kausu" sacensībās. Tas ir arī sprinteres personīgais rekords.

Jau ziņots, ka tieši "Rīgas kausos" Bukša laboja 31 gadu veco Latvijas rekordu 100 metru distancē, kas līdz tam piederēja Vinetai Ikauniecei.

Tikmēr par uzvarētāju Ostravā 200 metros kļuva slavenā Nīderlandes sprintere Dafne Shipersa, kura finišēja pēc 22,52 sekundēm, par astoņām sekundes simtdaļām pārspējot Murjelu Ahuru no Kotdivuāras, kamēr trešā palika Mudžinga Kambundži no Šveices, kura bija 22,78 sekundes ātra.

Tāpat trešdien Ostravā kārtslēkšanā startēja Mareks Ārents, kurš pārlēca 5,40 metrus, kas viņam deva devīto vietu. Viņš ar pirmo lēcienu pārvarēja 5,20 metrus, ar otro pievarēja 5,40 metrus, bet 5,55 metru augstums palika "neiekarots". Uzvarēja polis Pavels Vojcehovskis, kurš pārlēca 5,75 metrus.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!