Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) skandālos iepītajai Starptautiskajai Biatlona savienībai (IBU) iesaldējusi visus maksājumus, kamēr organizācija nebūs izraudzījusies jaunu prezidentu un veikusi reformas antidopinga sistēmā.

IBU pēdējā laikā iepīta dažādos dopinga un korupcijas skandālos, kā rezultātā norvēģis Annešs Besbergs aprīlī bija spiests atkāpties no organizācijas prezidenta amata. Tieši tāpēc šī gada septembrī IBU kongresā Horvātijas pilsētā Porečā notiks prezidenta vēlēšanas, uz savienības vadītāja amatu pretendējot Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidentei un Rīgas domes deputātei Baibai Brokai (VL/TB-LNNK) un zviedram Ūlem Dālinam.

Tikmēr SOK otrdien paziņoja, ka līdz jauna prezidenta ievēlēšanai un antidopinga reformai neveiks nekādus maksājumus biatlona jumta organizācijai.

Besbergs bija IBU prezidents kopš 1993.gada, tomēr aprīlī organizācijas mītnē Austrijas policija veica kratīšanu, saistot savienības vadītāju un tās darbiniekus ar 300 000 dolāru (255 000 eiro) kukuļa pieņemšanu, lai slēptu dopinga gadījumus un aizstāvētu Krievijas sportistu intereses.

Tiek ziņots, ka ar šādu informāciju dalījies kādreizējais Maskavas Antidopinga laboratorijas vadītājs Grigorijs Rodčenkovs, kas novedis līdz policijas kratīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!