Foto: F64

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs neatsauks savu dalību no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta, un 22. jūnijā viņš cerēs, ka kāds pasaules spēcīgākās līgas klubs viņu izvēlēsies, informēja spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis.

Kurucs aprīlī pieteicās NBA draftam, un šajā laikā viņam bija iespēja pārliecināties, vai par viņu ir interese no NBA klubiem. Patlaban 20 gadus vecais Kurucs bija pieteicies arī pērnā gada NBA draftam, taču izmantoja iespēju un nepilnas divas nedēļas pirms ceremonijas savu dalību 2017.gada draftā atsauca.

"Rodions Kurucs paliks 2018. gada NBA draftā. Viņš ir īpašs spēlētājs ar ļoti spožu nākotni. Latvija, turiet īkšķus," rakstīja Kalnītis.

Kurucs, kurš 2014. gadā ar Latvijas U-16 izlasi kļuva par Eiropas kadetu vicečempionu, šo sezonu aizvada slavenā Spānijas kluba Barselonas "Lassa" sistēmā, galvenajā komandā gan spēlējot ļoti maz, vairāk pārstāvot kluba otro komandu.

Savukārt Spānijas augstākajā līgā (ACB) sešos mačos viņš vidēji guvis 2,3 punktus. Savukārt pēc spēka Spānijas otrajā līgā Kurucs piedalījies 16 mačos, gūstot 10,7 punktus spēlē.

NBA drafta prognožu portālos pagaidām Kuruca vārds gan nav atrodams, tomēr tas vēl nenozīmē, ka talantīgais latvietis nav interesants nevienam NBA klubam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!