Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijusī Francijas futbola izlases zvaigzne Patriks Vjerā kļuvis par Francijas augstākās līgas kluba "Nice" galveno treneri.

Vjerā ar Francijas izlasi 1998. gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā, bet pēc diviem gadiem kļuva arī par Eiropas čempionu. Tāpat viņš 2006. gadā kļuva par pasaules vicečempionu.

Savukārt klubu līmenī Vjerā labākos gadus aizvadīja angļu klubā Londonas "Arsenal", trīs reizes kļūstot par Anglijas čempionu, kā arī trīs reizes izcīnot Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu.

Tāpat Vjerā četras reizes ir kļuvis par Itālijas čempionu, spēlējot Milānas "Inter" komandā.

Pēc futbolista karjeras beigām viņš 2013. gadā sāka trenera karjeru, vispirms vadot Mančestras "City" jauniešu komandu, bet 2016. gadā kļūstot par Amerikas Futbola līgas (MLS) čempionāta vienības Ņujorkas "City" galveno treneri.

Tomēr tagad Vjerā atgriezīsies Francijā, pārņemot "Nice" komandas stūri.

Viņš ar Nicas komandu noslēdzis trīs gadu līgumu, amatā nomainot šveicieti Lisjēnu Favrē, kurš vēl maijā pārcēlās uz Vācijas futbola bundeslīgas klubu Dortmundes "Borussia".

"Nice" vienība aizvadītajā Francijas futbola čempionātā ieņēma astoto vietu, bet sezonu iepriekš bija pat trešā, tiekot pie spēlēšanas UEFA Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!