Šā gada Latvijas čempionu titulus vieglatlētikas daudzcīņās aizvadītajā nedēļā Ogrē ieguva divi Valmieras sportisti — Kristīne Deruma un Pēteris Krauja, kuri turklāt laboja savus personiskos rekordus, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība.

Kristīne Deruma ar jaunu personīgo rekordu – 5241 punkti — par Latvijas čempioni kļuva pirmo reizi. Kristīnes rezultāts ir 12. visu laiku labākais sasniegums Latvijas septiņcīņniecēm. Sudraba medaļu ieguva trīskārtējā Latvijas čempione Ilona Dramačonoka (Bauska), kura arī sasniedza jaunu personīgo rekordu - 5082 p., pirmo reizi pārsniedzot 5000 punktu robežu. Tuvu šai robežai – 4943 p. bija arī junioru čempione Katrīna Grigoroviča (Jūrmala).

Vīriešiem par čempionu kļuva Pēteris Krauja – 6540 p. Viņš gandrīz par 700 punktiem laboja savu pirms trim gadiem sasniegto personīgo rekordu (5859 p.). Junioriem jaunais čempions Niks Samauskis (Kuldīga/MSĢ) bija tuvu savam personīgajam rekordam un Ogrē uzvarēja ar punktu summu 6779 p.

Jauniešiem (U18) par Latvijas čempionu, tiesa, izpaliekot Latvijas rekordistam un pasaules vicečempionam Oļegam Kozjakovam, kļuva Karims Ali (Ogre), turklāt ar jaunu personīgo rekordu – 6636 p. Savukārt jaunietēm Latvijas labākās daudzcīņnieces gods Kristīnai Blaževičai (Jūrmala) – 5315 p. jeb tieši par 100 punktiem atpaliekot no pašai piederošā Latvijas rekorda.

Visjaunākajā (U16) daudzcīņnieku grupā par čempioniem kļuva Kristiāns Lauva (Bauska) – 4965 p. un Simona Prikule (Viļāni) – 4256 p.

Čempionāta izskaņā tika pasniegtas 24 medaļas un tās tika 12 sporta klubu, novadu vai pilsētu pārstāvjiem. Visbagātīgāk – ar četrām medaļām — tika apbalvoti mājinieki, Ogres daudzcīņnieki (divas sudraba un pa vienai sudraba un bronzas medaļai). Pa trim Valmierai un Jūrmalai (abām pa divām zelta un vienu sudraba). Pa divām godalgām Bauskas, Liepājas, Aizkraukles, Jēkabpils un Kuldīgas daudzcīņniekiem. Savukārt Ventspils nov., Viļānu, MSĢ un Balvu pārstāvjiem – pa medaļai.

Desmitcīņā kopš 1920. gada Latvijas čempions tika noskaidrots 96. reizi, savukārt septiņcīņā kopš 1981. gada čempiones zelta medaļa tika pasniegta 38. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!