Foto: LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš pārstāv "Trek-Segafredo" komandu, svētdien ieņēma 20. vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres kalendārā iekļautā daudzdienu velobrauciena "Criterium du Dauphine" noslēdzošajā - septītajā - posmā, kopvērtējumā triumfējot britam Džeraintam Tomasam ("Sky").

Skujiņš sacensību kopvērtējumā ierindojās 56.vietā, pēc pēdējā etapa tiekot par 20 pozīcijām augstāk.

Noslēdzošajā posmā dalībnieki veica 136 kilometru kalnainu distanci, kura finišā ātrākais bija brits Edamss Jeitss no "Mitchelton-Scott" komandas. Viņš distanci veica trīs stundās, 51 minūtē un 34 sekundēs.

Otrais palika spānis Daniels Navaro no "Cofidis, Solutions Credits" vienības, uzvarētājam zaudējot četras sekunes, bet vēl par piecām sekundēm lēnāks bija francūzis Romēns Bardē no "AG2R La Mondiale" vienības.

Savukārt Skujiņš finišu sasniedza 20. pozīcijā, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 54 sekundes.

Tikmēr kopvērtējumā triumfēja Tomass, kurš noslēdzošajā posmā bija piektais. Viņš pēc septiņu posmu veikšanas tieši par minūti pārspēja Jeitsu, bet trešais, atpalikdams minūti un 47 sekundes, bija Bardē.

Skujiņš savukārt ieņēma 56.vietu, no uzvarētāja atpaliekot par 58 minūtēm un 30 sekundēm.

Jau ziņots, ka cits Latvijas sportists Aleksejs Saramotins no "BORA-hansgrohe" vienības sestdien sestajā posmā netika līdz finišam.

Prestižais "Criterium du Dauphine" velobrauciens norisinājās 70.reizi vēsturē, bet pērn tajā uzvaru guva Dānijas riteņbraucējs Jakobs Fugslangs, kamēr Saramotins arī pērn netika līdz finišam.

Šo velobraucienu daudzi sportisti izmanto kā gatavošanās posmu prestižajam "Tour de France" velobraucienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!