Foto: LETA

Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas augstākās līgas komanda Pirejas "Olympiakos" svētdien viesos ar 58:73 (15:19, 13:19, 14:16, 16:19) kapitulēja Atēnu "Panathinaikos Superfoods" klubam, nonākot zaudējuma attālumā no neveiksmes visā sērijā.

"Olympiakos" sērijā līdz trīs uzvarām ir iedzinējos ar 1-2, tāpēc nākamais mačs ceturtdien var kļūt par noslēdzošo šajā duelī.

Strēlnieks svētdien laukumā pavadīja 11 minūtes un divas sekundes, punktus negūstot. Viņš aizmeta garām vienu tālmetienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Tāpat latvietis pārķēra vienu bumbu, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja vienu pretinieku pārkāpumu, mačā nopelnot divus efektivitātes rādītāja punktus.

AStēnu komanda jau pēc puslaika bija vadībā ar 38:28, pēc tam pārsvaru tikai palielinot.

Uzvarētājiem 15 punktus guva Kelvins Kresvels Riverss, bet zaudētājiem ar 14 punktiem izcēlās Vasilis Spanulis.

Sērijas ceturtā spēle notiks ceturtdien "Olympiakos" laukumā.

Pusfināla sērijā "Olympiakos" ar 3-0 apspēlēja Patras "Promitheas", bet ceturtdaļfinālā Pireju klubs ar 2-0 pārspēja "Kymis" vienību.

Savukārt "Panathinaikos Superfoods" izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 pārspēja Rodas "Kolossos H Hotels", bet pusfinālā ar 3-0 pieveica Saloniku PAOK.

Grieķijas čempionāta regulāro turnīru ar uzvarām visās 26 spēlēs noslēdza Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kamēr otrā ar 22 panākumiem bija "Olympiakos".

Kopš 1993. gada tikai vienu reizi pie Grieķijas čempiona titula nav tikusi kāda no abām nesamierināmajām pretiniecēm "Olympiakos" vai "Panathinaikos". "Olympiakos" vietējā turnīrā uzvarējusi 12 reizes, bet "Panathinaikos" ar 35 čempiones trofejām ir titulētākā Grieķijas komanda.

Abas komandas par Grieķijas čempiones titulu cīnījās arī pērn, finālsērijā ar 3-2 uzvarot Atēnu basketbolistus.

Abas vienības aprīlī nepārvarēja ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu, kurā "Olympiakos" sērijā līdz trim uzvarām ar 1-3 piekāpās Lietuvas flagmanim Kauņas "Žalgiris".

Strēlnieks "Olympiakos" rindas papildināja pērn jūnijā, noslēgdams divu gadu līgumu, bet pirms tam spēlēja Bambergas "Brose" komandā, ko aizveda līdz trim Vācijas čempiontituliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!