Foto: AFP/Scanpix/LETA

Mājinieki Nikolā Maī un Pjērs Igo Ebērs sestdien izcīnīja uzvaru Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu dubultspēļu sacensībās, tiekot pie sava trešā kopējā "Grand Slam" titula.

Ar sesto numuru izliktie francūži finālā ar 6-2, 7-6 (7:4) uzveica horvātu Mati Paviču un Oliveru Maraku no Austrijas, kuriem bija piešķirts otrais numurs.

Pirms tam šosezon Pavičs ar Maraku bija uzvarējuši sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā.

Savukārt Maī un Ebēram šis ir trešais kopējais "Grand Slam" tituls, jo 2015.gadā viņi bija labākie ASV atklātajā čempionātā, bet nākamajā sezonā triumfēja arī Vimbldonā. Līdz šim tikai diviem mājinieku duetiem bija izdevies triumfēt savās mājās notiekošajā Francijas atklātajā čempionātā.

Pirms tam sestdien par sieviešu vienspēļu čempioni tika kronēta pasaules pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas, kura finālā ar 3-6, 6-4, 6-1 uzvarēja amerikānieti Sloeinu Stīvensu.

Turnīrs noslēgsies svētdien, kad kungu vienspēļu finālā titulētais spānis Rafaels Nadals spēkosies ar austrieti Dominiku Tīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!