Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Filadelfijas "76ers" prezidents Braiens Kolandželo atkāpies no sava amata.

Pēc tam, kad "76ers" uzsāka izmeklēšanu saistībā ar Kolandželo darbībām sociālajos tīklos, pats prezidents vadībai iesniedza dokumentu par atkāpšanos no līdz šim ieņemtā amata.

Jau ziņots, ka "76ers" uzsāka izmeklēšanu saistībā ar informāciju, ka tā prezidents Kolandželo izveidoja viltus "Twitter" kontus, lai slavētu paša paveikto un kritizētu spēlētājus.

Kolandželo esot slepeni pārvaldījis piecus "Twitter" kontus ar viltotu identitāti, kurus izmantojis pret komandas spēlētājiem un treneriem.

Iepriekš Kolandželo atzinās viena viltota profila izmantošanā, taču noliedza pārējo četru lietošanu.

"Kā daudzi citi kolēģi sportā, es izmantoju sociālos medijus kā līdzekli, lai sekotu jaunumiem," viņš sacīja atzīstot, ka vienu kontu lietojis "pārraugot industriju un citus aktuālus notikumus".

Mājieni par viltus kontiem tika saņemti jau februārī. Anonīms avots vēstīja, ka datu analīze uzrādījusi pārsteidzošas līdzības visos piecos kontos.

Pēc tam, kad klubam uzdoti jautājumi par diviem kontiem, trīs pārējie dažu stundu laikā no publiskiem kļuva par privātiem.

Kopš 2016.gada aprīļa līdz pat aizpagājušajai nedēļai kontos apvainoti spēlētāji, to vidū tādi spēlētāji kā Žoels Embīds un Markels Fulcs, kā arī kritizēti darbinieki, piemēram, nu jau bijušais ģenerālmenedžeris Sems Hinkijs un Toronto "Raptors" prezidents Masai Udžiri. Savukārt vienlaikus tika nemitīgi atbalstīts vai slavēts Kolandželo.

Embīds ESPN sacīja, ka Kolandželo noliedzis centienus viņu aizvainot. "Esmu gatavs viņam noticēt, ja vien netiks pierādīts pretējais.

Pirms diviem gadiem Filadelfijas basketbolisti regulārajā čempionātā guva vien desmit uzvaras, bet šosezon tika izcīnīti 52 panākumi, kas deva trešo vietu Austrumu konferencē. Talantiem bagātā "76ers" komanda pirmo reizi sešu gadu laikā iekļuva izslēgšanas turnīrā, kur apstājās konferences pusfinālā.

"76ers" sistēmā atrodas arī Latvijas spēlētājs Anžejs Pasečņiks, kurš pērn ar 25.numuru tika izvēlēts jauno spēlētāju draftā.

Pasečņiks šobrīd pārstāv Spānijas spēcīgākās līgas klubu Grankanārijas "Herbalife".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!