Itālijas pilsētā Kjeti ar zaudējumu valstsvienību turnīru "Adriatic Cup" uzsāka Latvijas izlase, kas ar 22:29 atzina Ukrainas handbolistu pārākumu. Pa četriem vārtiem guva Artūrs Lazdiņš un Elvijs Borodovskis, informē Latvijas Handbola federācija.

Latvijas izlase uz Kjeti devusies 15 spēlētāju sastāvā, bet, kā jau minēts, bez vairākiem līderiem, Daini Krištopānu un Aivi Jurdžu ieskaitot. Tādējādi "Adriatic Cup" kalpo kā izlases tuvāko rezervju apzināšana un iespēja jaunajiem handbolistiem sevi apliecināt. Latvijas izlases pirmā pretiniece turnīrā bija Ukraina, ar ko pēdējoreiz tika spēlēts 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, abas reizes uzvarot (23:18, 22:21).

Šīvakara duelī latvieši ne pārāk veiksmīgi iesāka spēli, nokļūstot iedzinējos ar 0:2, taču Artūra Lazdiņa un Elvija Borodovska gūtie vārti ļāva rezultātu līdzsvarot. Puslaika pirmajā pusē tomēr iniciatīva piederēja ukraiņiem, kas izmantoja savas iespējas. Latvija drīz vien ieguva -3, taču četri vārti pēc kārtas ļāva Latvijai pirmoreiz spēlē izvirzīties vadībā – 7:6 pēc Riharda Lejas metiena. Vārtos vairākkārt pārliecinoši nospēlēja arī Edgars Kukša, mūsējiem vairākkārt iegūstot arī +2 (9:7, 10:8). Puslaika izskaņā gan Ukrainai izdevās panākt neizšķirtu un, izmantojot latviešu kļūdas, arī atgūt vadību. Desmit sekundes pirms puslaika beigām latvieši spēlējot ar septiņiem laukuma spēlētājiem, pēc Artūra Lazdiņa precīza metiena izlīdzināja rezultātu, taču ukraiņi vēl paspēja raidīt bumbu tukšajos vārtos - 13:14 pēc pirmajām 30 minūtēm.

Otrā puslaika sākumā Latvija rezultātu līdzsvaroja, taču tam sekoja vairākas neveiksmīgas epizodes, kļūdas piespēlēs, par ko Ukraina mūsējos sodīja – 16:20. Latvijas valstsvienības handbolisti nespēja realizēt pat ļoti labas izdevības gūt vārtus (ātrajos uzbrukumos, no septiņu metru soda metiena atzīmes) un 49.minūtes sākumā deficīts pieauga jau līdz -6 (19:25). Tomēr tas nebija maksimālais ukraiņu pārsvars, jo pēdējā piecminūtē viņu atrāviens sasniedza pat astoņus vārtus (20:28). Visā spēlē Latvijai zaudējums ar 22:29.

Piektdien, 8. jūnijā, Latvijas izlase aizvadīs otro spēli turnīrā, plkst. 18:45 sacenšoties ar Turcijas valstsvienību. Savukārt sestdien plkst. 19:45 noslēgs turnīru ar spēli pret mājinieci Itāliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!