Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskā Boksa federācija (IBF) vidējā svara Kazahstānas bokserim Genādijam Golovkinam atņēmusi pasaules čempiona titulu IBF versijā, paziņojusi organizācija.

Sodīšanas iemesls ir boksera atteikšanās rakstiski apstiprināt apņemšanos 3. augustā aizvadīt cīņu ar obligāto titula pretendentu, ukraini Sergeju Derevjančenko. IBF čempiona jostu Golovkins izcīnīja 2015. gadā, pārspējot kanādieti Dāvidu Lemjē.

Līdz ar to pasaules čempiona tituls vidējā svarā IBF versijā ir kļuvis vakants, un tuvākajā laikā federācija noteiks divus pretendentus uz čempiona jostu.

Vēl Golovkinam pieder pasaules čempiona tituli Pasaules Boksa padomes (WBC), Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijā. Pasaules čempiona titulu vidējā svarā WBC un WBA versijā 36 gadus vecais Kazahstānas sportists izcīnīja šā gada 5. maijā Kalifornijā, ar nokautu uzvarot Vanesu Martirosjanu.

Gatavojoties šai cīņai, Golovkins lūdza IBF pārcelt sākotnēji aprīlī ieplānoto cīņu ar Derevjačenko, un organizācija tam piekrita ar nosacījumu, ka šī tikšanās notiks augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!