Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" komanda trešdien mājās ar rezultātu 85:79 (18:26, 20:22, 29:17, 18:14) uzvarēja Barselonas "Lassa" vienību, nonākot panākuma attālumā no Spānijas augstākās līgas (ACB) izslēgšanas turnīra fināla.

"Kirolbet Baskonia" sērijā līdz trim uzvarām izvirzījusies vadībā ar 2-0. Sērijas trešā, iespējams arī pēdējā spēle, piektdien notiks Barselonā.

"Lassa" komandas sistēmā šosezon bija arī Rodions Kurucs, taču viņš šobrīd atrodas ASV, kur gatavojas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam.

Timma šajā mačā guva piecus punktus, bet Mālmanis laukumā nedevās, lai gan bija Vitorijas komandas pieteikumā.

Uzvarētājiem 19 punktus sameta Mets Dženingss, bet zaudētājiem ar 18 punktiem izcēlās Adrjēns Mērmans.

Timma spēlēja 22 minūtes un 11 sekundes, trāpot vienīgo divpunktu metienu un vienu no trim trejačiem. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja divas piezīmes, tiekot pie trim efektivitātes rādītāja punktiem.

"Kirolbet Baskonia" pēc puslaika zaudēja ar 38:48, taču trešajā ceturtdaļā ne tikai atspēlējās, bet iekrāja arī divu punktu pārsvaru 67:65, kuru beigās vēl palielināja.

Pirmajā abu komandu mačā Vitorijas komanda savās mājās uzvarēja ar 86:61, Timmam gūstot 13 punktus. Pirmdien pie spēles laika pašā mača izskaņā tika arī Mālmanis, kurš atzīmējās ar diviem punktiem.

Spānijas čempionāta regulārajā turnīrā "Kirolbet Baskonia" ieguva otro vietu, kamēr "Lassa" bija trešā.

Ceturtdaļfinālā "Kirolbet Baskonia" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 uzveica Malagas "Unicaja" klubu, bet "Lassa" bez Kuruca palīdzības ar 2-1 pārspēja Andoras "Morabanc".

Tikmēr otrā ACB izslēgšanas turnīra pusfinālā Madrides "Real" ir vadībā ar 2-0 pret Anžeja Pasečņika pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife", ULEB Eirolīgas čempioniem pirmajos divos mačos uzvarot ar 88:70 un 92:83. Šajā sērijā trešā spēle notiks ceturtdien "Herbalife" laukumā.

"Herbalife" ceturtdaļfinālā pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni "Valencia Basket", sērijā līdz divām uzvarām gūstot virsroku ar 2-1. Savukārt Madrides "Real" ar 2-0 pieveica Tenerifes "Iberostar".

Savukārt no latviešu pārstāvētajiem klubiem izslēgšanas turnīru nesasniedza Fuenlavradas "Montakit", kuru pārstāvēja Rolands Šmits, Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro", Badalonas "Divina Seguros Joventut", kuras sistēmā ir Artūrs Žagars, un pieredzējušā Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!