Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Ņujorkas "Islanders" no galvenā trenera amata atlaidusi galveno treneri Dagu Veitu, pavēstījis klubs.

Tāpat no amata atbrīvots "Islanders" ģenerālmenedžeris Gārts Snovs, kura pienākumus tagad uzņēmies prezidents Lū Lamoriello. Viņa primārais uzdevums šobrīd būs atrast jaunu komandas galveno treneri.

Pašlaik 47 gadus vecais Veits "Islanders" stūri pārņēma pagājušā gada sākumā. Vispirms viņš bija pagaidu galvenais treneris, bet pēc tam šos pienākumus pārņēma pilnībā. Tiesa, šīs pusotras sezonas laikā komanda ne reizi nesasniedza Stenlija kausa izcīņu.

Veitam šī bija pirmā pieredze galvenā trenera amatā.

Veits kā hokejists "Islanders" komandā spēlēja no 2008. līdz 2011.gadam, pēdējās divās sezonas pildot komandas kapteiņa pienākumus. NHL viņš aizvadīja 19 sezonas, 2011.gadā beidzot spēlētāja karjeru, bet jau nākamajā sezonā kļūstot par "Islanders" galvenā trenera palīgu.

Veits hokejista karjeras laikā spēlēja Ņujorkas "Rangers", Edmontonas "Oilers", Sentluisas "Blues", Karolīnas "Hurricanes", Anaheimas "Ducks" un "Islanders" komandās. NHL regulārajos čempionātos viņš 1238 spēlēs guva 278 vārtus un atdeva 755 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā 97 spēlēs izcēlās 23 reizes un 49 reizes asistēja partneriem.

Viņš 2006.gadā ar Karolīnas "Hurricanes" izcīnīja Stenlija kausu, bet 2002.gadā ar ASV izlasi kļuva par Soltleiksitijas olimpisko spēļu vicečempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!