Krievijas pilsonību pieņēmušais aizsargs Oskars Bārtulis ir ekonomiskais bēglis, un šādā veidā viņš cer sev nodrošināt labas vecumdienas, uzskata "Lattelecom" televīzijas kanāla "360 TV" raidījuma "Hattrick" vadītājs Armands Puče.

Jau vēstīts, ka piektdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) apstiprināja, ka Bārtulis iesniedzis iesniegumu, ka atsakās spēlēt Latvijas valstsvienībā, jo viņš ir ieguvis Krievijas pilsonību.

"Es saku, ka viņš ir ekonomiskais bēglis. KHL ir leģionāru statuss, viņš, pieņemot Krievijas pilsonību, šo statusu apiet. Attiecīgi viņš var piedalīties tirgū, kur ir lielāka nauda. Neizliekamies, tas ir stāsts par politiku, jo diemžēl stāsts par Latviju un Krieviju vienmēr būs politika. Viņš ir spēlējis KHL un ieguvis kaut kādu reputāciju un pārliecību, ka šādā veidā sakārtos savas vecumdienas," teica Puče.

Bārtulis aizvadītajā sezonā spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā "Salavat Julajev", kuras sastāvu aizsargs papildināja Ziemassvētku laikā, kad pameta finansiālu problēmu nomākto Vladivostokas "Admiral". Pirms tam KHL viņš spēlējis Doņeckas "Donbass" un Astanas "Baris".

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

Pilnu raidījumu "Hattrick" varēs vērot trešdien pulksten televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!