Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku ar krūzeru grupu sportistu sacensībām sācies pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā. Otro vietu M25 – 29 grupā izcīnījis Latvijas sportists Klāvs Lisovskis, kamēr M30 – 34 grupā septīto vietu ieguva Kristaps Ozoliņš.

Šī gada pasaules čempionātu BMX riteņbraukšanā uzņem Azerbaidžānas galvaspilsēta Baku. Gada nozīmīgākajās sacensībās kupli pārstāvēta arī Latvija. No mūsu valsts braucējiem dažādās vecuma un meistarības grupās startē kopumā 81 sportists.

Sacensību pirmajā dienā par godalgām cīnījās tikai krūzeru grupu braucēji. Starp viņiem arī desmit Latvijas sportisti. Lielajā finālā no latviešiem iekļuva M25/29 grupas sportists Klāvs Lisovskis un M30/34 grupā startējušais Kristaps Ozoliņš.

Klāvs Lisovskis savā finālbraucienā visu trasi bija starp līderiem, bet finišu mūsu sportists sasniedza augstajā otrajā vietā. Par čempionu kļuva nīderlandietis Robins Van Der Kolks, bet trešo vietu ieguva Kevins Luna no Francijas. "Mārupes" BMX kluba pārstāvis Kristaps Ozoliņš savā finālbraucienā finišēja septītajā vietā. Par uzvarētāju kļuva Čārlijs Galārds.

Pasaules čempionāts turpināsies trešdien, kad par godalgām sacentīsies jaunāko grupu braucēji līdz 12 gadu vecumam. Ceturtdien sacensības aizvadīs jauniešu un amatieru grupu braucēji. Tikmēr elites un junioru braucēji piektdien aizvadīs priekšbraucienus, kamēr izšķirošā cīņa par medaļām gaidāma sestdien.

UCI pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā (Baku, Azerbaidžāna):

6. jūnijs, no plkst 09:30, Jaunāko grupu sacensības
7. jūnijs, no plkst. 09:30, Jauniešu un amatieru sacensības
8. jūnijs, no plkst. 20:40, Elites un junioru priekšsacīkstes
9. jūnijs, no plkst. 20:40, Elites un junioru izslēgšanas braucieni

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!