Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels izteicies, ka 2019. gada pasaules čempionāts sāksies nedēļu vēlāk nekā parasti, kas ļautu turnīram piesaistīt vairāk Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlētāju.

Kā zināms, pasaules čempionāts tradicionāli sākas maija pirmajā nedēļā, bet nākamgad pirmā spēle notiktu 10. maijā, ziņo izdevums "Izvestija".

"Uzskatu, ka šāgada pasaules čempionāts izdevās," intervijā izdevumam izteicies Fāzels. "Mēs redzējām lielisku hokeju NHL, KHL un Eiropas līgu meistaru izpildījumā. Priecāšos, ja katru gadu izdotos savākt tādus izlašu sastāvus. Lielākā daļa vadošo hokejistu vēlas atbraukt uz pasaules čempionātiem, to apstiprina arī NHL spēlētāju reakcija uz aizliegumu piedalīties olimpiskajās spēlēs. Daudzi uz Dāniju atbrauca tāpēc, ka ir noilgojušies pēc lieliem valstu nacionālo komandu turnīriem. Tāpēc nākamo pasaules čempionātu Slovākijā mēs plānojam sākt nedēļu vēlāk nekā parasti."

Pabīdot turnīru uz vēlāku laiku, IIHF cer piesaistīt vairāk NHL spēlētāju, kuru klubi būs pabeiguši spēlēt Stenlija kausa izcīņā un kuri varētu papildināt savu valstu izlases, taču vēl lielākas nobīdes federācija neplāno. "Ja mēs to pieļausim, tad spēlēsim līdz jūnijam un tas nav labi," saka Fāzels. "Jā, mēs varēsim dabūt NHL hokejistus, kuri no Stenlija kausa izcīņas būs izstājušies pēc otrās kārtas. Bet ko iesākt ar tiem, kam sezona beigusies ātrāk? Daudziem sezona noslēdzas martā vai aprīlī. Viņi vai nu atpūtīsies vai mēnesi, pusotru trenēsies un pēc tam brauks uz čempionātu. Baidos, ka tas var kļūt par atteikuma iemeslu. Un arī spēlēt līdz jūnijam hokejistiem, kam bijusi gada sezona, nav pareizi. Uzskatu, ka čempionāta sākums 10. maijā un noslēgums 26. maijā ir sabalansētākais variants, taču arī tas vēl jāpārbauda. Nākamgad Bratislavā un Košicē paskatīsimies un padomāsim, vai ir vērts sastādīt jaunu kalendāru."

Šāgada pasaules čempionāts sākās 4. un noslēdzās 20. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!