Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas kluba "Liverpool" vārtsargs Loriss Kariuss UEFA Čempionu līgas finālspēles laikā Kijevā ir guvis smadzeņu satricinājumu, pēc padziļinātām medicīniskajām pārbaudēm paziņojuši ārsti.

Pēc kluba mediķu pieprarījuma 24 gadus vecajam futbolistam maija beigās Bostonā, ASV, veikta pārbaude, un ārsti atzinuši, ka Kariuss mačā ir guvis smadzeņu satricinājumu, kura sekas viņš, visticamāk, jutis jau spēles laikā, ziņo BBC. Pēc viņa kļūdām "Real Madrid" guva pirmos un trešos vārtus; kā zināms, madridieši uzvarēja ar 3:1.

Bostonas slimnīcas ārsts, vadošais smadzeņu speciālists Ross Zafonte pieļāvis, ka šī trauma "ietekmējusi" vārtsarga sniegumu. Kariusam mača laikā bijusi "vizuāli telpiska disfunkcija", kas ietekmē personas iespēju analizēt vizuālu informāciju par objektiem telpā, ziņo ESPN.

Otrā puslaika sākumā, kad mača rezultāts vēl nebija atklāts, Kariuss sadūrās ar "Real" aizsargu Serhio Ramosu, kurš iesita vārtsargam pa galvu ar elkoni. UEFA pēc spēles paziņoja, ka šo epizodi neizskatīs.

Pēc spēles vārtsargs uzņēmās vainu par zaudējumu; viņa ģimene saņēmusi nāves draudus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!