Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) izpildkomitejas sēdē, kas notika 4. jūnijā Austrijas pilsētā Leogangā, nolemts neatjaunot Krievijai biedra statusu organizācijā, līdz ar to tai nebūs tiesību uzņemt Pasaules kausa posmus arī 2019./2020. gada sezonā.

Apstiprinātajā aiznākamās Pasaules kausa sezonas kalendārā iekļauti posmi Zviedrijā, Austrijā, Francijā, Vācijā, Slovēnijā, Čehijā, Somijā un Norvēģijā, vēsta portāls "Inside The Games".

Kā ziņojām, arī 2018./2019. gada sezonā Pasaules kausa sacensības Krievijā nenotiks.

Krievijas izslēgšana no Pasaules kausa notika pēc sacensību boikota Tjumeņā šā gada martā. Kanādas, ASV un Čehijas, kā arī citu valstu biatlonisti atteicās doties uz Krieviju, protestējot pret IBU atteikšanos svītrot Krievijas posmu no kalendārā pēc dopinga skandāla.

Kā zināms, patlaban notiek izmeklēšana pret IBU vadību par iespējamo kukuļņemšanu un dopinga piesegšanu attiecībā uz Krievijas sportistiem. Pēc šā skandāla IBU nolēma izveidot neatkarīgu Ētikas komisiju, kas pārraudzītu arī organizācijas vadības rīcību. IBU juridiskajai komisijai uzdots līdz kongresam septembrī izstrādāt jaunās Ētikas komisijas struktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!