Foto: AP/Scanpix/LETA
Kazahstānas tenisiste Jūlija Putniceva, kura pasaules rangā atrodama vien 98.vietā, svētdien sasniedza Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfināla mačā 23 gadus vecā Putinceva ar 6-4, 6-3 uzvarēja Barboru Strīcovu no Čehijas, kura turnīrā bija izlikta ar 26.numuru.

Zīmīgi, ka pirms Francijas atklātā čempionāta Putinceva uz māla seguma šosezon kopumā piecos turnīros bija uzvarējusi tikai divas spēles.

Kazahstānas tenisiste Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniegusi otro reizi karjerā, jo kas līdzīgs viņai padevās arī pirms diviem gadiem, kad tika ciests zaudējums pret titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu.

Pirms tam šosezon Putniceva tikai reizi kādā no WTA turnīriem bija sasniegusi ceturtdaļfinālu, to vēl šī gada sākumā paveicot Taipejas WTA "International" sacensībās.

Ceturtdaļfinālā kazahu sportiste spēkosies pret sacensību 13.numuru Medisonu Kīzu no ASV, kura savā astotdaļfināla spēlē ar 6-1, 6-4 uzvarēja rumānieti Mihaelu Buzarnesku.

Līdz ar to tikai 23 gadus vecā Kīza, kura pērn savās mājās notikušajā ASV atklātajā čempionātā cieta zaudējumu finālā, jau visos četros "Grand Slam" turnīros spējusi tikt labāko astoņniekā.

Zīmīgi, ka 30 gadus vecā Buzarnesku pirms Francijas atklātā čempionāta neviena "Grand Slam" turnīra pamatsacensībās nebija spējusi tikt pie uzvaras, bet šogad viņai izdevās gūt trīs panākumus.

Vēl ceturtdaļfinālā svētdien iekļuva pagājušā gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja, amerikāniete Sloeina Stīvensa, kura ar 6-2, 6-0 sagrāva igaunieti Aneti Kontaveitu.

Šī ir pirmā reize, ka Stīvensa, kura turnīrā izlikta ar desmito numuru, tikusi starp Francijas atklātā čempionāta astoņām labākajām tenisistēm.

Nākamajā mačā Stīvensas pretiniece būs pasaules otrā rakete Karolīna Vozņacki vai krieviete Darja Kasatkina.

Jau ziņots, ka Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šonedēļ apstājās Francijas atklātā čempionāta otrajā kārtā. Savukārt abas Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un pērnā gada čempione Jeļena Ostapenko vienspēļu turnīrā zaudēja jau pirmajos mačos.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies pēc nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!