Foto: One Pro Cycling komandas arhīvs

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no profesionālā kontinentālā līmeņa komandas "One Pro" sestdien izcīnīja uzvaru Beļģijā notikušajaš vienas dienas sacensībās "Market Heistse Pijl" (UCI kat.1.1).

Liepiņš uzvaru izrāva finiša spurtā, pārspēdams nīderlandieti Vuteru Vipertu no "Roompot - Nederlandse Loterij" vienības. Tikmēr trešais finišēja igaunis Aksels Nomela no BEAT komandas.

Liepiņš 194,1 kilometrus garās distances finišu šķērsoja pēc trasē pavadītām četrām stundām septiņām minūtēm un 47 sekundēm.

Latviešu riteņbraucējs šosezon uzvarējis trijās UCI kategorizētajās sacensībās.

Liepiņam šī ir pirmā PRO uzvara viņa karjerā. Pie PRO uzvarām skaitāmi triumfi, kas izcīnīti pirmās, HC vai Pasaules tūres sacensībās. Par izcīnīto uzvaru Liepiņš saņēmis 125 UCI pasaules ranga punktus.

Iepriekšējo sezonu Latvijas riteņbraucējs sāka "Rietumu Banka-Rīga" komandā, bet no augusta karjeru kā stažieris turpināja "Delko Marseille Provence KTM" rindās. Lai gan viņš uzrādīja atzīstamus rezultātus, Francijas vienība ar Liepiņu neturpināja sadarbību, jo jau bija nokomplektējusi sastāvu 2018.gada sezonai.

Liepiņš pērn uz goda pjedestāla UCI kategorijas sacensībās kāpa 11 reizes un vēl divas reizes tika daudzdienu velobraucienu kopvērtējumu trijniekā.

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no "Delko Marseille Provence KTM" komandas sestdien ieņēma 86.vietu Luksemburgas tūres (UCI kat.2.HC) trešajā posmā.

Uzvaru šajā posmā izcīnīja itālis Andrea Paskvalons no "Wanty - Groupe Gobert" vienības, 163,8 kilometrus garo distanci veicot trijās stundās 53 minūtēs un 36 sekundēs.

Savukārt Smukulis finišēja 12 minūtes un 26 sekundes vēlāk, kas viņam deva 86.vietu.

Kopvērtējumā par līderi kļuva Paskvalons, bet Smukulis viņam zaudē 15 minūtes un 16 sekundes, smiltenietim ieņemot 84.pozīciju.

Luksemburgas tūre četru posmu garumā ar vairākiem kategorizētiem kāpumiem noslēgsies svētdien.

Smukulis "Delko Marseille Provence KTM" komandu pārstāv otro sezonu pēc kārtas. Pērn viņš palika bez skaļiem panākumiem, sezonas otrajā pusē cīnoties ar traumas sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!