Foto: F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) 13.jūnijā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) kongresā Maskavā atbalstīs ASV, Meksikas un Kanādas apvienoto kandidatūru 2026. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīra rīkošanai, vēsta LFF.

Sestdien LFF vadības virzīto atbalstu šai kandidatūrai akceptēja arī LFF valde.

Kā vēsta LFF, organizācijas prezidents Kaspars Gorkšs aizvadītajā valdes sēdē iepazīstināja valdes locekļus ar 2026. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra potenciālo organizatoru pieteikumiem, kā arī pārrunāto tikšanās reizēs gan ar ASV, Meksikas un Kanādas apvienotās kandidatūras delegāciju, gan otra pretendenta - Marokas - pārstāvjiem.

LFF valde lēma atbalstīt ASV, Meksikas un Kanādas apvienoto pieteikumu turnīra organizēšanai, kā arī pilnvarot LFF delegāciju veikt balsojumu par norādītā pieteikuma apstiprināšanu gaidāmajā FIFA kongresā.

Sestdien aizvadītās tikšanās reizes laikā tika diskutēts arī par LFF amatpersonu pilnvarām un pienākumiem, rosinot diskusiju par prioritātēm un tuvākajiem plāniem. Valde tika iepazīstināta ar līdzšinējā Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera Aleksandrs Starkova līguma laušanas procedūras norisi, turpinoties pārrunām par abu pušu vienošanās juridisko saturu. Ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Jāni Mežecki noslēgta vienošanās par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu likumā noteiktajā kārtībā.

LFF valdes pārstāvji sestdien personīgi iepazinās ar jauno Latvijas nacionālās izlases galveno treneri Miksu Pātelainenu, uzklausot trenera pirmos secinājumus pēc uzsāktā darba ar komandu, iepazīstoties ar speciālista līdz šim veikto analīzi, kā arī uzzinot vairāk par Latvijas izlases pašreizējo gatavību, tuvāko spēļu plānu un trenera darba filozofiju.

Tāpat aizvadītajā sēdē tika diskutēts par nepieciešamību tuvākajā laikā pilnveidot Latvijas futbola Ētikas kodeksa saturu, tam paredzot konkrētu Ētikas kodeksa izstrādes un ieviešanas procesu, kā arī mehānismu. LFF valde pēc viedokļu uzklausīšanas lēma pilnveidot piedāvātā Ētikas kodeksa izstrādes un ieviešanas reglamenta projektu, saskaņot to elektroniski un virzot uz apstiprināšanu nākamajā tikšanās reizē.

Nākamā LFF valdes sēde paredzēta 27. jūnijā.

Aprīlī notikušajā LFF ārkārtas kongresā par jauno federācijas prezidentu tika ievēlēts bijušais Latvijas izlases kapteinis Gorkšs, šajā amatā nomainot Gunti Indriksonu, kurš pats atkāpās no šī amata, to ieņemot jau kopš 1996. gada.

Tikmēr par LFF ģenerālsekretāru no piektdienas sācis strādāt Edgars Pukinsks, amatu pārņemot no Jāņa Mežecka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!