Foto: DELFI
Turpinot Eiropas sudraba līgas izbraukumu Balkānos, Latvijas volejbola izlase ceturtdien no Kosovas galvaspilsētas Prištinas pārcēlās uz netālu esošo Maķedonijas galvaspilsētu Skopji. Svētdien te Avo Kēla vadītā valstsvienība aizvadīs priekšsacīkšu A grupas priekšpēdējo spēli pret Maķedoniju.

80 kilometru garais pārbrauciens ar robežkontroli aizņēma gandrīz divas stundas. Latvijas volejbolisti mitinās "Hotel Internacional", kas ir 20 minūšu gājienā no greznā pilsētas centra un Maķedonijas Aleksandra milzīgā pieminekļa. Salīdzinot ar Prištinu, Latvijas izlasei ir labāko sadzīves apstākļi, lai gan dažus volejbolistus numuriņos pārsteiguši priekšā esošie "iemītnieki" prusaku veidā. Dzīvojot apdzīvotā Skopjes vietā, atšķirībā no Prištinas, ir iespēja arī izvēdināt galvu un iziet pastaigāties. Prištinā komanda dzīvoja nomaļā vietā šosejas malā, kur visu laiku bija jāuzturas viesnīcā, jo tuvējā apkārtnē nekā nebija.

Bet ne jau pastaigāties atbraukusi Latvijas volejbola izlase. Gan treneri, gan spēlētāji labi apzinās, ka Maķedonijas izlase ir cita līmeņa komanda un mačs, turklāt viesos, nebūs no vieglajiem. Latvijas volejbola izlase pēc četrām no sešām spēlēm ir A grupas līdere ar četrām drošām uzvarām, turklāt zaudēts tikai viens sets. Ja Latvijas izlasei izdosies turpināt uzvaru sēriju Skopjē, tad ceļazīme uz Eiropas sudraba līgas finālturnīru praktiski būs rokā. Un šajā gadījumā atkal būs jārezervē lidojums uz Maķedoniju, jo finālturnīrs notiks šajā Balkānu valstī.

Interesanti, ka Latvijas volejbolisti Skopjē ieradās ātrāk nekā mājinieki, jo maķedonieši vēl trešdienas vakarā aizvadīja spēli Austrijā. Maķedonija piedzīvoja savu otro zaudējumu, bet atņēma vienu setu pretiniekiem, kas turnīra turpinājumā var izrādīties svarīgi vietu sadalē. Par katra seta un punkta nozīmīgumu jau vairākas reizes izteicies Kēls, un tas attiecas ne tikai uz Latvijas izlases spēlēm.

Tā kā Latvijas volejbola izlase ieradusies pirms starptautiskos noteikumos atrunātā laika, tad treniņu zāles īre ir uz pašu pleciem. Spēles zālē volejbolisti tika iekšā vakarpusē, bet bija jātrenējas uz parastās grīdas. Speciālais volejbola laukums tiks ieklāts tikai uz oficiālo treniņu sestdien, tāpēc nācās samierināties ar handbolistu "pēdām" jeb lipīgo grīdu, ko atstāj handbolisti lietotā bumbas smēre. Tas gan netraucēja Latvijas volejbolistiem, kuri ļoti draudzīgā atmosfērā, viens otru uzmundrinot un arī nedaudz paķerot uz zoba raiti aizvadīja pusotru stundu garo treniņu.

Treniņi Skopjē notiek (un arī spēle risināsies) handbola kluba, vienas no Eiropas spēcīgākajām komandām "Vardar" vecajā mājvietā, kur ir aptuveni 3000 skatītāju vietas. "Vardar" rindās spēlē Latvijas izlases handbolists Dainis Krištopans, kurš šogad atkal kopā ar Skopjes komandu kļuva par Maķedonijas čempionu. Handbolists uz volejbolistu maču gan netikšot, jo nebūs Skopjē...

Pēc spēles Kosovā dažiem volejbolistiem ir nelielas veselības likstas, tomēr komandas fizioterapeits Toms Zvonkovs sola, ka līdz mačam pret Maķedoniju visi tiks "savesti kārtībā". Latvijas izlase piektdienas vakarā arī sagaidīs pastiprinājumu Reiņa Pekmaņa veidā. Francijā sezonu aizvadījušies talsenieks uz spēli Kosovā nedevās, lai varētu nokārtot mācību eksāmenus.

Kēls ar savu asistentu Gunti Ataru jau ievākuši informāciju par gaidāmajiem pretiniekiem. Pēc zaudējuma Latvijai spēlē Daugavpilī maķedoniešiem ir izmainījies sastāvs un tagad komandas līderi Nikolu Gjorgijevu un pārējos volejbolistus ar piespēlēm apgādā cits cēlājs Gjorgi Gjorgijevs, tā kā mainījies ir spēles stils. To labi zina Latvijas izlases treneri, kuri šīm pārmaiņām pretī liks izstrādāto taktiku.

Kā solīts, piektdienas rītā volejbolisti devās uz trenažieru zāli, bet bumbas sportisti ieraudzīs pēcpusdienas treniņā. Arī sestdien paredzēti divi intensīvi treniņi, bet svētdien viegls rīta treniņš. Svētdienas, 3. jūnija, vakarā pulksten 21:15 pēc Latvijas laika spēle, par kuras gaitu speciālā teksta tiešraidē no Skopjes informēs portāls "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!