Foto: Sputnik/Scanpix

Sanktpēterburgas SKA treneru korpusu pamet Oļegs Znaroks, Harijs Vītoliņš un arī Vladimirs Fedosovs, bet par jauno galveno treneri iecelts Iļja Vorobjovs, paziņojis klubs.

Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš Kontinentālās hokeja līgas (KHL) bagātākajā klubā nostrādāja divas sezonas, viņu vadībā Sankpēterburgas SKA izcīnīja Gagarina kausu, kļuva par Krievijas čempioniem un Kontinenta kausa ieguvējiem.

"Klubs pateicas speciālistiem par auglīgo darbu un novēl viņiem panākumus tālākajā karjerā," teikts kluba izplatītajā paziņojumā.

Par jauno SKA galveno treneri iecelts Iļja Vorobjovs, ar kuru noslēgts līgums uz diviem gadiem. Viņa palīgi būs Aleksejs Kudašovs un Anvars Gatijatuļins. Savu amatu ir saglabājuši vārtsargu treneri Rašits Davidovs un Marko Toreniuss, fiziskās sagatavotības treneri Jurijs Ždanovs un Deniss Korotiševs un treneris-metodists Larss Juhansons.

Kā ziņojām, šosezon Sanktpēterburgas SKA nespēja nosargāt KHL čempionu titulu, no Gagarina kausa izstājoties pusfinālā, kurā piekāpās Maskavas CSKA. Pēc šā zaudējuma arī parādījās informācija par Znaroka un Vītoliņa aiziešanu no kluba.

Iepriekš pateicības vēstuli izplatīja arī Krievijas Hokeja federācija (KHF), paziņojot sadarbības izbeigšanu ar Znaroku un Vītoliņu. Krievijas izlasi abi speciālisti vadīja kopš 2014. gada.

Vorobjovs nomainījis Znaroku arī Krievijas hokeja izlasē — ar viņu noslēgts līgums pēc shēmas "2+2", paziņojusi KHF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!