Foto: F64

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) iepriekšējās sezonas čempione "VEF Rīga" finālsērijas trešajā spēlē uzvarēja "Ventspili" ar lietām, kas prasa raksturu, gribasspēku un pašatdevi, atzina rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" basketbolisti ceturtdien savās mājās ar rezultātu 76:66 (12:18, 17:16, 21:17, 26:12) spraigā cīņā apspēlēja "Ventspils" komandu.

Līdz ar to rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām kļuvis 2-1 rīdzinieku labā. Sērijas nākamā spēle notiks sestdien Rīgā.

"Domāju, ka šodien spēlējām sev nedaudz neierastu spēli. Uzvarējām ar lietām, kas prasa raksturu un gribasspēku, pašatdevi. Spēlētāji ar to tika galā un ir malači. Prieks arī par ārzemniekiem. Arī latviešu spēlētāji šodien spēlēja solīdi," pēcspēles preses konferencē stāstīja Gailītis.

Rīdzinieki ārpus pieteikuma atstāja vienu no vadošajiem spēlētājiem Mareku Mejeri, kurš otrdien VTB Vienotās līgas mačā guva savainojumu.

"Mareks ir izcils spēlētājs, ļoti pietrūka viņa," teica Gailītis, izvairoties komentēt, vai Mejeris spēlēs nākamajā mačā, un neatklājot savainojuma nopietnību.

Tā kā "VEF Rīga" komandai bija jāspēlē VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālā, LBL finālsērijā bija desmit dienu pārtraukums.

"Domāju, priekšrocība noteikti ir tā, ka šosezon kopumā mums bija piecas spēles ar Maskavas CSKA. Lai arī rezultāti bija lieli, kopumā spēlējām labi. Katrai situācijai - gan mūsu, gan "Ventspilij" - ir savi plusi un mīnusi. To nevar tā viennozīmīgi pateikt," skaidroja Gailītis.

Rīgas komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Artis Ate, kurš iepriekšējās sezonās pārstāvēja "Ventspili".

"Spēle nebija viegla, teikšu godīgi. Sākumā spēlējām diezgan lēni. Bija panika un satraukums. Nevaru izskaidrot, kāpēc tā. Bija daudz nepareizu lēmumu, tāpēc pretinieki varēja izpausties. Pēc puslaika izdarījām secinājumus un treneris pateica, ko domā," atklāja Ate.

Otrajā puslaikā komanda sākusi spēlēt agresīvāk.

"Uzbrukumā vairs nebija panikas. Vairāk izspēlējām un devāmies caurgājienos. Panākumu atslēga noteikti bija agresivitāte. Visi spēlētāji ir labā formā. Bet nedrīkstam nākamās spēles tā iesākt - ir jāspēlē jau no pirmās minūtes," pauda Ate.

Tikmēr "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers atzina, ka komanda neesot aizvadījusi savu labāko maču.

"Otrajā spēles daļa zaudējām atlēkušās bumbas un azartiskumu. Pretinieki bija agresīvāki, kamēr bija problēmas ar bumbas pārvadīšanu pāri centram. Tas arī izraisīja vājo metienu procentu. Jāspēlē labāk. Nekas nav noticis, gatavosimies nākamajai spēlei," teica Štelmahers.

"Ventspils" galvenais treneris lika noprast, ka desmit dienu pauze viņam nav patikusi. "Domāju, ka, ja lietu iesāk, tā ir jāpabeidz. Mums gan neviens neļāva izvēlēties," noteica Štelmahers.

Tāpat Štelmahers nebija gandarīts par basketbolistiem, kuriem bija jāsedz Alekss Peress un Artis Ate. "Tā ir mana problēma. Domāju, mūsu mazajiem spēlētajiem ir jāsaņemas," atzīmēja Štelmahers.

Šajā mačā ventspilniekiem nevarēja palīdzēt Roberts Freimanis. "Freimanis nevarēja spēlēt - viņš vakar bija karaoke un sastiepa balss saites. Māris Gulbis spēlē tik maz, jo aizmirsu viņu uzlaist," ar ironiju teica Štelmahers.

Tikmēr "Ventspils" komandas basketbolists Ronalds Zaķis uzsvēra, ka pirmais puslaiks aizritējis viņa pārstāvētās vienības zīmē.

"Otrajā puslaikā zaudējām bumbas un pretinieki ieguva iniciatīvu. Nenospēlējām stingrāk," teica Zaķis.

Sērijas ceturtais mačs notiks sestdien Rīgā, bet pēc tam vienības atgriezīsies "Ventspilī", piektajam duelim norisinoties 4.jūnijā. Šī ir pirmā reize LBL vēsturē, kad sezona tiks noslēgta jūnijā.

Pirmie divi šīs sērijas mači norisinājās Ventspilī. Vispirms 19.maijā kurzemnieki guva uzvaru ar 94:87, bet divas dienas vēlāk "VEF Rīga" revanšējās ar 81:71.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!