Foto: Vida Press

Bijušais Anglijas futbola izlases un Londonas "Chelsea" pussargs Frenks Lampards iecelts par Anglijas otrās futbola līgas kluba "Derby County" galveno treneri, pavēstījis klubs.

Līgums ar Lampardu noslēgts uz trim gadiem, ziņo BBC. Uz šo posteni pretendēja 20 speciālisti.

"Es vienmēr esmu gribējis trenēt klubu ar senām tradīcijām un ilgu vēsturi kā "Derby County", tā kā šī man ir lieliska iespēja," saka bijušais futbolists. "Zinu, ka nebūs viegli — trenera darbs nekad tāds nav —, taču es ar nepacietību gaidu šo izaicinājumu."

39 gadus vecajam Lampardam, kurš pagājušā gada februārī pabeidza savu spēlētāja karjeru, nav pieredzes trenera darbā — līdz šim viņš strādāja kā eksperts, komentējot futbola mačus televīzijā.

Aizvadītajā "Championship One" sezonā "Derby County" ieņēma sesto vietu un izslēgšanas spēļu turnīra pusfinālā par tiesībām pāriet uz Anglijas premjerlīgu piekāpās "Fulham" vienībai.

Pēdējo trīs gadu laikā "Derby County" septiņas reizes nomainījuši galveno treneri. Pirms Lamparda šo posteni ieņēma Gerijs Rovets, kurš 22. maijā pameta komandu un pārgāja uz citu līgas klubu "Stoke City".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!